Micul şmenar Chirica : pentru jmecheri – mumă, pentru alţii – ciumă

Mare tămbălău în buricul tîrgului, cu episoade fulminoase, cît mîna de groase: prin intermediul subalternilor primărezi, ex-pesedistul sub acoperire Chirica, încă-primar pînă la prima arestare, a pus poliţia şi procuratura pe urmele foştilor săi colegi din PSD. Motivul ? Pesediştii ar fi dărîmat un perete din sediul organizaţiei, care e într-o clădire a primăriei, iar clădirea e pe lista cu obiective de patrimoniu. La cremenal cu ei, car’va’zică !

Din partea mea, dacă pesediştii au făcut ceva penal cu peretele ăla, n-au decît să plătească, cu vîrf şi îndesat. Numai că, în toată comedia asta ieftină, principala problemă e alta : cît de penibilo-grotesc şi fiul-vacii poate fi primarul Chirica ? Cum de e aşa de scrofulos la datorie în cazul unui perete, ca un Pristanda de Bahlui, şi n-a mişcat un deget, în mod real, în toţi aceşti ani de cînd Iaşul e mutilat, în mod obraznic, penal şi dezgustător, de haita ” dezvoltatorilor imobiliari ” ?

Blocurile noi şi urîte, care sufocă oraşul, omoară spaţiile verzi, prăbuşesc străzi şi le fac viaţa grea ieşenilor au mii de pereţi, cei mai mulţi – ilegali. Numai că primăraşul de mucava Chrica n-a văzut toate aceste mii de pereţi, n-a făcut scandal, n-a dat amenzi, n-a scris sesizări penale. El are ce are cu peretele din sediul vecin cu primăria. Fiindcă pesediştii l-au exclus din partid, la pachet cu cumătrul lui, viceprimarul Habarnagiu, în timp ce milionarii care sufocă oraşul cu blocuri au venit la cumetrie şi au lăsat ” daruri ” grase. Asta ca să vorbim doar de ceea ce e la vedere.

Fiindcă piticul administrativ de la primărie pare să-şi fi pierdut, şi în acest caz, uzul raţiunii, am un mesaj pentru cei care îl sfătuiesc ori îi trag sforile : băi, inteligenşii nulii, dacă n-aţi luat-o şi voi razna, trageţi-l de mînecă şi opriţi-l pe papagalul ăsta intoxicat cu iahnie de fasole distilată. Altfel, n-o să se facă doar el de rîs, ci o să vă stropească şi pe voi cu efectul spumelor lui maronii. Iar pe unii dintre voi, ăia mai vizibili, o să vă tragă după el, la loc cu răcoare, gratii şi declaraţii multe, cu semnătură pe fiecare pagină.

Ori poate că v-aţi dat cu cremă de ghete pe faţă şi mergeţi pe scenariul ” Mandela „. Mă rog, în cazul ăsta, nici nişte izmene de tablă n-ar strica.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here