Coana Curcudel faţă cu puşcăriţiunea

Madam Elena Curcudel ( PNL ) e o mătuşă multilateral dezvoltată, primăreasă cvasi-perpetuă de Mironeasa şi candidată la puşcărie, cel puţin în viziunea procurorilor. Care au anchetat-o şi au trimis-o în judecată, fiind condamnată, în prima instanţă, la închisoare cu suspendare, pentru acuzaţii vizînd mangleala unor sume de ordinul sutelor de mii de euro, în dosul proiectului european de asfaltare a unui drum din comună. Închisoarea cu suspendare pentru veşnica primăreasă a fost valabilă doar în prima instanţă, fiindcă procurorii au făcut apel, cerînd ca mătuşa Curcudel şi restul condamnaţilor să facă puşcărie pe bune, cu pijamale în dungi, paturi suprapuse şi pachet lunar.

Printre colegii de dosar care tremură acum ca răciturile de cucoş, în aşteptarea noii sentinţe, sînt şi nume cunoscute : ciobanul de asfalt Liviu Bulgaru ( PD, PDL, PNL, cu naş RCS-RDS / SRI ) , ex-şef al finanţărilor rurale, împreună cu un fost subaltern – George Pădure ( APR / SRI,  PD, PDL, PNL ), ex-şef adjunct la aceeaşi ţîţă rurală cu parale multe.

În faţa ultimei instanţe şi a spectrului gratiilor cu uşi de f’er, madam primăreasa Curcudel s-a jurat, cam ca o pirandă din Mironeasa, că are sufletul curat, ca arjintul strecurat, şi că n-a pus mîna pe nici un sfanţ necurat, al dracu’ să fie ăl’ de-a furat, că ea e mai curată ca un hulub alb şi mai neprihănită ca acoperămîntul Maicii Doamnului, aşa să ne ajute Precista ! Ptiu, ptiu, chiei, ischită !

Recunosc, era cît pe ce să lăcrămez şi eu, ca icoana făcătoare de la Mănăstirea Hadîmbu. Numai că de sus, dintre nori, am auzit deodată un glas tunător, rîzînd în hohote, ca la filmele cu Charlie Chaplin: ” Băi, eşti prost … ? ! Unde-ai mai văzut tu drum asfaltat pe care să încapă doar o căruţă şi juma’ de roabă … ? Ori poate că au mîncat furnicile asfaltul de pe partea de drum lipsă, aaa … ? „.

După ce m-am uitat în sus şi am văzut doar cursa de elicopter Fenecheşti-Mironeasa-Închisoarea de Femei Tîrgşor, am căzut pe gînduri, apoi m-am ridicat de pe ele, le-am netezit şi am concluzionat : dacă din drumul pentru care a fost condamnată madam primăreasa Curcudel chiar lipseşte o felie lată, lungă de cîţiva kilometri ( cum zice lumea rea ), e posibil ca din asfalt să fi muşcat nişte dinozauri, clonaţi de savanţii liberali din echipa lui Relu Fenechiu. Dinozauri cu dinţi ghidaţi de laser, că doar Fenechiu e doctor inginer, ce naiba …

Prin urmare, îi transmit coanei Curcudel un călduros ” Bahto delo !” , precum şi tradiţionalul ” Hai, liberare !” . În trei ani, şi restu’ zile, vin şi hainele civile.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here