Mama lui Zelenski nu e o problemă globală

despre cum se găinățează în capul ficțiunii zisă Rumînia tot felul de coropcari odesiți

 

 

Zilele trecute, prin fosta capitală ( Bucarest sau Budapest ) a unei actuale gubernii neuro-atlantice, care cîndva era țara numită România, a trecut ( cu surle, darabane și mare tămbălău ) micul Hollywudenko al ultimei producții din seria ,, Război și capace ,, , adică acest Ostap Bender de mîna a doua cunoscut sub numele de Vladimir Zelenski. Sau Volodîmîr, de cînd, ca prin minune, ucrainenii au uitat lungile decenii rusificatoare, în care au fost cele mai zeloase slugi ale imperialismului agresiv ruso-sovietic.

La conferința de presă cu garnitură de papagali romînezi ( în frunte cu bovinul dulap Joianis) s-a găsit totuși un om care mai conținea urme de jurnalism, om care l-a întrebat pe musiu Volodîmîr ( ex-tovărășelul Vladimir ) ce are de gînd cu mizeria pe care statul sovietoid ucrainean o tot lungește, porcesc de sovietic și apartheidovist, sub denumirea de ,, limba moldovenească ,,. Adică acea aberație propagandistică stalinistă pe care și savanții sovietici, cei cu obraz moral și științific, au denunțat-o ca pe ceva absolut jenant, fără nici o bază istorică, filologică etc ( da, au fost  / sînt și ruși normali ).

Știind că are loc să se găinățeze abundent în capul gazdelor, cîntărețul cu pendula la pian, adică musafirul Zelenski, a răspuns la această întrebare absolut justificată așa cum știe el, ca un șmenar din Odesa : chestia asta nu e o problemă globală, el e ocupat cu treburi serioase, război, levitație, metempsihoză etc, n-are timp de mărunțișuri din astea, cum ar fi treburi legate de ăia, țiganii de români din Ucraina.

E drept, cîntărețul cu penisul la pian, adică Zelenski, n-a zis chiar ,, țiganii de români din Ucraina ,, , dar răspunsul lui plin de nesimțire n-a fost foarte departe de vorba asta. Și nu doar acest răspuns, ci toată atitudinea lui de mîrlete coborît cu hîrzobul din cer, printre primitivii nespălați din borta numită Buharest.

Cu aceste vorbe porcesc-tupeiste, micul pianist penisian Zelenski a luat România și romînii la per-nulis, ca să parafrazez o expresie argotică, în care personajul principal e organul muzicalo-anatomic cu care prezidentul Ucrainei cînta cîndva la pian, în direct, la televizor. Dar așa ne trebuie, ca turmă națională, ba chiar mai rău, dacă răbdăm, în tăcere, să fim conduși de niște prezervativi flascoizi ca Joianis, Ciolacu, Ciucă etc. Ca să fie treaba clară și completă, ar fi trebuit ca Zelenski să-și dea jos pantalonii în conferința de presă, ca în episodul tv celebru de la televiziunea ucraineană, și să cînte la pian, cu organul micționator, ,, Deșteaptă-te, dormîne ,,  , ca să fie clar pentru toți proștii și naivii în ce hal a ajuns țara aia pentru care niște fraieri au murit la Plevna, la Mărășești sau la Țiganca. Daaa, la Țiganca, doar nu degeaba o grămadă de ucraineni și ruși ne zic ,, țigani ,,.

Faptul că , după acest nou episod rușinos, alde Zelenski și-au făcut pomană cu negrii romînezi din Ucraina, făcînd adică ceea ce n-au făcut vreo 30 de ani în chestiunea ,, limbii moldovenești ,, , e doar un detaliu, bun să ajute propaganda ucraineană și anestezierea eforturilor pro-românești. Dincolo de această concesie tardivă, românii din Ucraina rămîn niște țigani ai apartheidului sovietoid care stă la baza statului ucrainean, la fel cum a stat și la baza Uniunii Sovietice ori a Imperiului Rus. Iar reziduurile de tip Joianis, Ciolacu, Ciucă etc rămîn niște franjuri castrați, în fruntea unei turme cu pretenții de popor.

Exagerez ? Cînd niște marionete de bîlci din categoria Șoșoacă sau Simion sînt singurele care strigă că regele / blegele e gol, nu mai e nevoie de nici o demonstrație. Și ceea ce ne rămîne de făcut, celor care nu vrem să fim nici cu turma joianișilor, nici cu cea a șoșocilor, e să îi transmitem micului pianist penisian Bleadomîr Zbîrlenski, prin ambasada Ucrainei, că, asemeni ,, limbii moldovenești ,, , nici mama lui nu e, pentru noi, ,, o problemă globală ,,. Așa că îi urăm drum bun în direcția ei umbroasă.

Cu cîntec și izmenele în vine, înainte, marș !

Bibliografie:

https://www.7iasi.ro/limba-ruscraineana-a-lui-bleadomir-zbirlenski/

 

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale ( https://lucianpostu.wordpress.com/rominia-i-a/ )

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here