Eveniment regional AUR în Iași. Prezentarea candidaților la europarlamentare în fața a sute de simpatizanți- FOTO

Astăzi, 22 octombrie 2023, la Amfiteatrul Palas, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) o organizat un eveniment regional legat de prezentarea candidaților la alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor. În prezența liderilor partidului de la nivel central și județean, dar și a altor invitați, reprezentanții formațiunii politice și-au prezentat planurile și proiectele pentru anul electoral următor.

„Regionala Iași este al doilea eveniment prin care Alianța pentru Unirea Românilor va duce în comunitățile locale din marile regiuni ale țării mesajul politic și oferta de campanie pentru alegerile europarlamentare. AUR a ales să prezinte lista de candidați cu un an înainte de alegeri. Este o premieră pentru scena politică din România, unde partidele vechi ne-au obișnuit să ne prezinte candidații cu o lună sau două înainte de alegeri. Facem acest demers deoarece ne dorim ca toți cetățenii, precum și societatea civilă, să cunoască candidații pe care noi îi propunem”, a spus George Simion, președintele AUR.

 

Avem o șansă unica,istorica care ni se da anul viitor să câștigam întâi de toate în parlamentul european. Pentru că de acolo vine răul.România este asemănată cu gradina Maicii Domnului, dar Romania nu este astăzi cu adevărat gradina Maicii Domnului dacă noi nu reușim să oprim acest duh de moarte care vine peste ea” , a spus Claudiu Târziu președinte CNC AUR, candidat la alegerile europarlamentare.

Mediul academic și cercetare suferă la nivel european. Vorbim în Europa de competiție și competitivitate. Și ne uitam aici și vedem cercetarea și inovarea în ce hal au ajuns. Și mereu parca ne luptam cu morile de vânt. La nivel mondial și european sunt ai noștri cercetători și profesori care ne reprezintă tara dar muncesc acolo. Noi nu le-am dat șansa aici. Statul din păcate neglijează importanța cercetării. Dacă privim peste hotare cate țări investesc pentru cercetare, cât de mult susțin cercetătorii. Pentru acele țări cercetarea dezvoltarea și inovarea reprezintă un cult al științei”, a spus Silviu Gurlui, candidat AUR la europarlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here