Mălin Bot, #rezist: „Gruparea infracțională Fenechiu – Alexe vrea să-l mențină pe Chirica la primărie”

„Traseistul nr. 1 din România PSD – PNL este Mihai Chirica, actualul primar. Liberalii care s-au luptat ani de zile cu baronul imobiliar Chirica „au fost făcuți” de la centru de  Orban – Alexe, pe filiera infractorului Relu Fenechiu”

Jurnalistul și activistul #rezist Mălin Bot a realizat un material video chiar în fața sediului Primăriei Iași în care a criticat racolarea lui Mihai Chirica de către PNL, despre care spune că a fost „preluat pe filiera infractorului Relu Fenechiu, fost lider PNL Iași”.

De asemenea, Bot l-a comparat pe Mihai Chirica cu baroni PSD precum Marian Oprișan de la Vrancea sau Olguța Vasilescu și Claudiu Manda de la Craoiva, tocmai prin prisma faptului că, la fel acestora, primarul de Iași își justifică averea cu banii strânși din pensie de către mama sa sau cu darul de la botez.

Redăm în rândurile de mai jos cele mai importante declarații făcute ieri de activistul Mălin Bot în fața Palatului Roznovanu.

Chirica, adus în PNL pe filiera Fenechiu. PNL Iași a sfidat proprii alegători

„Mihai Chirica a fost preluat pe filiera infractorului Relu Fenechiu, fost lider al PNL Iași, condamnat la pușcărie și eliberat din penitenciar, împreună cu ministrul Mediului, Costel Alexe. Există două mari probleme. Una este legată de lipsa de onestitate a PNL Iași față de alegători și față de cei care au adus PNL la guvernare și care l-au votat pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale. Iași este orașul care a dat cel mai dur de pământ cu Liviu Nicolae Dragnea. Aici, la Iași, Dragnea a avut cea mai puternică rezistență. Au fost niște proteste absolut superbe.

Toți au votat împotriva acestui traseism politic. Chiar Rareș Bogdan a spus la congres: „ferecați ușile partidului să nu vină nici un PSD-ist”. Publicul a investit PNL cu atâta încredere pe un discurs împotriva traseismului politic, dar PNL a sfidat și a dezamăgit profund proprii alegători. Au continuat cu traseismul politic, deci și-au înșelat propriul electorat.

A doua componentă este una locală, de aici din Iași, unde traseistul nr. 1 din România PSD – PNL este Mihai Chirica, actualul primar. Liberalii care s-au luptat ani de zile cu baronul imobiliar Chirica „au fost făcuți” de la centru de  Orban – Alexe, pe filiera infractorului Relu Fenechiu.

„Dacă mergea la Pro România, ar fi fost un act de traseism firesc, pentru că Ponta este rupt din PSD”

„La Iași este cel mai urât act de traseism politic pentru că înșeală speranțele oamenilor care au fost împotriva PSD și a miilor de oameni care au fost aici la Iași și l-au huiduit pe Dragnea.

Dacă Mihai Chirica ar fi candidat independent, nu aș fi avut nicio critică să-i aduc. Este un act profund imoral să treci de la PSD și să intri în PNL, care este principalul adversar politic. Dacă mergea la Pro România, ar fi fost un act de traseism firesc, pentru că Ponta este rupt din PSD.”

„În declarația de avere a lui Mihai Chirica, apare cam zece la sută din ce are”

Problema mea este cu acest baron de tip Dragnea sau de tip Oprișan. Dacă te uiți în declarația de avere a lui Mihai Chirica, apare cam zece la sută din ce are în Iași și în alte județe. Domnul Chirica spune exact ca domnul Oprișan: banii sunt de la mama. Dar, mama sa are o pensie foarte mică, din care nu poți să pui deoparte 100 de mii sau 200 de mii de euro. Așa ceva nu există. Câți pensionari din România, exceptându-i pe cei cu pensii de lux, au la ciorap 100.000 de euro. Faptul că vi și le explici ieșenilor că ai avut 250.000 de euro de la mama ta, înseamnă că îi desconsideri pe oameni, că îi iei pe acei oameni de proști.”

Administrația Chirica: șmecherii imobiliare și panseluțe

„Dacă ar fi fost o administrație competentă, dornică să facă altceva decât șmecherii imobiliare sau să planteze trei panseluțe, Iașul ar fi putut să atragă fonduri europene și să aibă o dezvoltare chiar mai mare decât Clujul. În anul 2020 este nevoie de mai mult decât panseluțe. Întreținerea nu înseamnă o administrație performantă, ci dezvoltare. O administrație performantă înseamnă o administrație care nu este condusă de un primar care este implicat în afaceri dubioase.

Pentru Chirica, 150.000 de euro sunt ca și cum mi-am uitat eu doi lei în buzunar. Pentru că mama sa are pensie mică, își aduce aminte și spune: stați așa, 150.000 de euro sunt din banii strânși la botez. Este stilul de spăla banii din șpagă pe care l-au exersat și Olguța Vasilescu și Claudiu Manda la Craiova: au făcut nuntă și au cumpărat conac, iar când au fost întrebați au spus că banii sunt darul de la nuntă. Exact la fel și Chirica. A spus că a făcut botez. La botez au fost cei mai mari afaceriști, marii șmecheri care au dat tunuri imobiliare prin Iași. Toată averea domnului Chirica se leagă de astfel de tunuri imobiliare”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here