Cumetria lui Chirica, ca WC-ul gării : fără invitație, doar cu taxă

Nesimțire mega-porcească din partea primarului pesedisto-liberal Mihai Chirica, prostie de turmă din partea alegătorilor majoritari din Iași. Asta e singura concluzie, dupâ ce piticul primărez a slobozit, la radio, ultima flatulație mentalo-verbală de calibru greu : la cumetria celui mai recent copil oficial al lui ( ăla căruia i-a cumpărat bunic-sa pensionară o vilă în centrul orașului ), au venit vreo 150 de participanți neinvitați.

Pe bune, frate … Așa de drag le era la ăia de manglitorul-șef al tîrgului, că au rupt porțile la crîșmă, au sărit gardurile, au intrat pe ușa din spate, au dat șpagă la chelneri, de turbați ce erau ca să dea mîna și plicul cu franjurachele papagalist. Daa, tre’ să fi fost mai ceva ca la un concert a’ lu’ Sting la Holboca …

Și Mișu ce era să facă, să-i dea afară, așa plini de dragoste, respect și plicuri dolofane …? Păi, se poate …? Cum așa …? O luat ghetu’ tătic niști bănci din parc, o pus pi ieli niști țolice ș’ i-o așădzat pi oamini la masă, cum s’ cuvini. Ghini c’ n-o plouat, c’ Dumnedzău țîni cu uaminii di treabî.

Îi drept c’ ș’ uaminii ” s-au simțit „,  cum a zis la radio primarul, adică au cotizat corespunzător, cum se face, chiar dacă erau neinvitați. Și probabil că au cotizat cu niște procente în plus, pentru deranjul suplimentar. Păi, vorba aia, cînd iei bilet la avion sau în Antalya în ultimul moment, nu plătești mai scump ? D-apoi la un asemenea eveniment de șapte stele : ultima cumetrie a lui Chirica înainte de pîrnaie. Asta-i mai tare ca-cometa Halley. Sau ca Halle Berry botezînd mezinul cu vilă proprie al pîrțului-șef primărez.

Bre, voi vă dați seama în ce hal a ajuns Iașul, dacă e condus de un nesimțit care debitează asemenea dume pentru subdezvoltați ? Păi Gigi Nichita, cu toate bubele lui, era bibelou de fildeș pe lîngă rebutul ăsta cu cravată. Mai rămîne doar ca piticul primărez să zică, în ziua alegerilor, că el are 185 % din voturi, fiindcă la secțiile de votare au venit, neinvitați, 150.000 de alegători din județele vecine, simpatizanți înfocați ai geniului său administrativ.

Domnu’ procuror Horodniceanu, cînd mai vin la Chirica mascații ăia neinvitați ? C-ar merge și o nuntă în pușcărie, cu mireasa în izmene galben-albastre.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here