La TVR, în parcare, plînge-o șefă, cu glas mare

O tanti care-a fost o vreme șefa a’ mare de la TVR Iași, pe numele ei Carmen Olaru, s-a tînguit  de curînd în fața opiniunii publice, cu lăcrămi și alte secreții jeloase, vizavi de tratamentul umilitor cu care a tratarisit-o șefa a’ mare de tot a televiziunii publice, adică prezideanta –dinrectoare generală, cunoscută drept madam Doina ,, the big Ghiolby ,, Gradea .

Că șefa suptpremă a TVR e o arendășoaică penibilă, cu man’ere de ma’ala, asta e clar cam de multișor. Da’ cînd vezi ce hulub alb și profesionist pînă-n vîrful unghiilor se dă tanti ex-șefa bahluieză, zău că-ți vine în minte o imagine de fabulă cu desene animate : o consoartă a porcului, suită în copacul bucureștean, răstindu-se cu bulbuci la o gîscă ieșeană, auto-ornată cu pene de păun.

Ori o fi devenit cumva TVR Iași, în vremea șefiei carmen-olărești, vreun etalon al independenței editoriale, al profesionalismului jurnalistic și al divertismentului de calitate, și noi dormeam, soro … ? A … ? Sau a rămas același carcalete de chestii decente și ieftineli jenante, plus obediență cu perdeluță bleu, atît față de mahării de la putere, cît și vizavi de alte feluri de costume influente ?

Dacă vi se pare că mai mult de 30 % dintre angajații de la TVR Iași își merită lefurile babane, plătite din banii noștri, apoi zic să-i luați acasă pe restul de 70 %, împreună cu mediocritatea, slugărnicia și ifosele din dotare. Iar în fruntea cetei s-o puneți pe tantea asta, proaspăta dizidentă-șefă. Cu o dobă mare de gît. Și un portofel lărguț, din chele de obraz de teverist majoritar.

Da, chelea ’ceea ar hi mai bună pentru ciubote. Da’ lăsați, nu vă impacientați, poate vă dă alde madam Gradea o bucată mai mare, din dotarea proprie.

În concluzie : tanti dizidenta, mai ușor cu sirena pe scări, că i se vede coada de caras de baltă. Baltă ambalată în sticlă de acvariu, cu o siglă cașcalie în dungi : TVR Iași, rezervorul de carași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here