,, Cum să fii jegos înainte de Paști ,, , de Florin Antohi

Precum ați putut afla din presa locală și națională, la o creșă din Iași a izbucnit, nu cu mult timp în urmă, un scandal absolut dezgustător : două angajate ale creșei vorbeau cu copiii de doi-trei ani ca niște mahalagioace bete și ne…frecventate. Mai mult, îi și agresau fizic pe sărmanii copii, care ajunseseră să intre în panică numai cînd auzeau că trebuie să meargă la creșă.

După acest prim episod, care s-a lăsat cu tămbălău național și sancțiuni grele, plus un dosar penal, a urmat episodul al doilea : un individ a intrat în creșă, a înjurat-o și a dat-o cu capul de masă pe coordonatoarea instituției, care s-a ales cu contuzii destul de serioase.

Precizare : coordonatoarea creșei, asistentă medicală de profesie, nu a participat la episoadele grețoase în care au fost implicate cele două subalterne, dar a fost sancționată și ea , fiindcă n-a știut ce se întîmplă în subordinea ei. La data cînd a fost agresată fizic, se afla în perioada de preaviz dinaintea părăsirii funcției de conducere.

Acestea fiind, pe scurt, faptele, să vedem acum care a fost, după violenta agresare fizică a asistentei medicale, reacția unui mare liberal, mare jurnalist, mare creștin și mare moralist bahluiez, pe numele lui de om Florin Antohi : ,, Mă bucur că şi-a luat-o, spurcăciunea ! ,, , a scris fostul catindat la șefia liberalilor ieșeni, punînd pe FB link-ul către un articol în care se relata agresiunea asupra șefei de la creșa respectivă.

Pauză de aerisire.

Nu-mi amintesc ca presa să fi relatat de vreo participare a femeii bătute la mizeriiile pe care le-au suferit copiii. Deci singura ei vină dovedită, ca șefă, e că n-a făcut ceea ce trebuia, pentru ca astfel de grețoșenii să nu se întîmple.

Cu toate astea, marele guru moralist Florin Antohi ne spune că femeia merita dată cu capul de masă. Iar mai mulți sălbatici de Facebook au fost de acord cu jegoșenia asta, punînd ,, like ,, la mizeria emisă de fostul angajat al primăriei din Miroslava.

Mai mult, unul dintre lăikuitori, fost jurnalist de mîna a patra ( piciorul stîng, adică ) scrie că femeia dată cu capul de masă ,,  a scăpat foarte ieftin… ,, . Și, ca să fie treaba clară, cineva cu nume și poză de femeie concluzionează cu un comentariu de peșteră cu Wi-Fi : ,,  Toate ar trebui bătute măr, ce scîrbe de femei ,, .

Fiindcă acest Antohi a condus un reziduu tipărit numit ,, Gunoiul ,, , adică o groapă cu mizerii scrise, de cea mai joasă speță, nu-i de mirare că emite atît de senin, înainte de Paști, asemenea vome mentale. Problema principală nu e cu el, ci cu liberalii care l-au votat, nu chiar demult, pentru funcția de șef al PNL Iași. Și cu cei care, dinafara politicii, sînt de acord cu astfel de atitudini primitive.

Cînd marele reformator liberal, civic, academic, creștin și  ’cioclopedic Dorin Dobrincu face schimb public de complimente cu primitivul Antohi, după ce suporterul datului femeilor cu capul de masă tocmai își vomase opinia … e clar că rahatul mental e mult mai extins decît vrem să credem. Și cu acest rahat mental sînt de acord, implicit sau explicit, tot felul de preupuși elevați, civilizați, progresiști, reformatori și limber-schimbiști.

După acest ultim episod grețos de primitiv, mai rămîne ca sălbaticul Antohi și turma lui de admiratori să ne răspundă la o întrebare simplă : dacă femeia care nu i-a agresat pe copii merita dată cu capul de masă, ce merită cele două angajate care s-au comportat dezgustător cu copiii ? Bătute pînă leșină ? Să li se taie o mînă ? Să fie omorîte prin aruncarea de la etajul 12 ?

Tovarăși sălbatici cu smartfon, aveți cuvîntul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here