Generalul din Kabul are-un neuron fudul

Generalul din titlu poartă numele civil de Vasile Roman, și se zice că ar fi făcut ceva militărie în viața lui de ofițer activ, ajungînd oleacă și prin Afganistan, cu uniforma de camuflaj pe el. Pînă aici, nimic de zis : dacă nu s-a rătăcit prin Kabul, e bine, înseamnă că se descurcă și prin Păcureț.

Penibilul lu’ dom’ jeneral a început atunci cînd i s-a terminat milităria activă și a început aia pasivă. Mai întîi, s-a tocmit consilier pentru chestii securitoase al primarului pitic Mihai Chirica. Să știe adică primarul și ieșenii ce-i de făcut dacă vin mujahedinii sau rușii din trupele Spețnaz. Ori ca să afle prostimea de ce teii de pe Ștefan cel Mare și brazii din fața Palatului Culturii erau un pericol pentru strategia de apărare, și de ce au fost tăiați: după ei se puteau ascunde o grămadă de nord-coreeni, cu bombe atomice de buzunar, pe bază de găinaț de vrabie.

Ca și cum angajarea ca șef de tur la moara de vînt a primarului nu era de-ajuns, nea’ generalu’ s-a băgat și într-o cumetrie politică, cea a plagiatorului jmecher Ponta, adică cel cu care cochetează primarul pitic. C-așa-i în armată : dacă-i ordin, cu plăcere !

Așa a ajuns să facă ditamai generalul poze folclorice cu un papagal burtos și ne-instruit, care doar la spălat vase ar prinde loc, într-o armată serioasă – fostul țuțăr solcănist și actualul activist pontist Bogdan Abălași.

Nț, neuronul din titlu nu e singurul din dotarea lu’ nea generalu’ pontator. Da’ e un neuron fudul de-o ureche. Mai ales cînd bunul simț îi zice : băăi, zi-i lu’ generalu’ că degeaba a purtat cum trebuie uniforma kaki, dacă acuma se face de kko.

Pe loc repaus, tovarășe politician de aviație subterană !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here