La Poli Iaşi, în Copou, / Se scurg zoile din nou

 

Telenovela fotbalistică ” Poli Iaşi : mangleli şi jeg ” continuă, cu aceleaşi personaje din ultima serie : Ambrosie, marioneta moale, Antohi, parşivul bătrîn & Stoican, antrenorul nervos, contra play-boy-ului arghelean Dihorică Slabo, secondat de honvedul cartonat Tibie Peroneus Sell & Mersi. În plus, pe teren a apărut şi regizorul principal al poveştii maronii – fundaşul pitic & guraliv Mihai Chirica, zis şi ” Spaima biliardului „.

În ultimul episod, preşedintele executiv Ambrosie s-a plîns că e un fel de femeie de serviciu la club, fiindcă habar n-are ce se întîmplă pe acolo ( mai rar o asemenea declaraţie publică de recunoaştere a statutului de papagal ). Apoi, după ce papagalul s-a înfoiat şi a ameninţat trupa Slabo & Selly cu un audit, în presă a explodat un scandal sexual, cu Ambrosie pocăitul, nevasta lui şi o semi-prostituată ( poveste cleioasă, dar cam plauzibilă ).

Ca să fie tabloul complet, la final a apărut şi primarele Chiri’, încruntat, care a zis ritos că gata, alde Slabo a’ jîgnit grav băştinaşii bahluiezi, deci tre’ să se care de la club. ” Pă ei, pă ei, pă mama lor ! „, cum ar veni, în traducere pentru peluza gazdelor microbiste.

Lăsînd la o parte toate zoile aruncate dintr-o parte în alta, concluzia e tot aia veche : cît timp clubul ăsta o să fie doar o schemă de sifonat bani publici şi de adunat voturi politice, ţeava cu glod din Copou o să livreze mereu mîl proaspăt. Pe banii voştri, fraierilor de suporteri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here