Cliveti, academicianul de carton lucios

 

Ghiţă Cliveti e un nene care, după ce i-a tras un penibil pupat dorsal neo-brejnevistului academician Zub, a primit drept răsplată ( binemeritată, desigur ) funcţia de director al Institutului de Istorie ” A.D. Xenopol „, care e în suptordinea academiei romîneze. O academie pe din două cu mîl ceauşist şi neo-ceauşist, plus garnitură de impostură, cît cuprinde. Dar despre asta vechii căuzaşi ai revuluţiei anti-Zub tac acum, mïlc, fi’n’că, între timp, au primit cîte o hălcuşoară care le ţine gurile ocupate.

Oricît de penibilă ar fi kkdemia care păstoreşte institutul condus de musiu Cliveti, ea e depăşită de o altă şandrama cu nume academicez : Academia Oamenilor de Ştiinţă, o făcătură cu bani mulţi de la buget, moşită de buhaiul PRM-ist & PSD-ist Anghel Stanciu, ca să fie şi el academician, că doar nu-i mai prost ca alţii. Că marii savanţi din academia cu piese chinezeşti iau şi bani frumoşi, pe lïngă capoatele brodate la guler, asta e de la sine înţeles, că doar nu degeaba îs ei crema naţiei. Cremă de ghete, mai degrabă, numa’ că-cam scumpă.

Ei, cine credeţi că e cel mai proaspăt nembru bahluiez al kkdemiei de mîna a doua ? Egzact – taman musiu Cliveti. Putea ‘mnealui să refuze capotul brodat şi bănişorii lunari  … ? Că e şef la kkdemia a’ veche, da’ s-a băgat în a’ nouă … ce mai contează … ? Principalu’ e că leafa o să-i vină după legea a’ veche, iar indemnizaţia de kkdemician cu soia – după a’ nouă.

Sănătate, deci, şi kkdemizare plăcută lu’ dom’ director, profesor ş.a.m.d ! Muzica ! Şi cîte un rînd de halbe la bă’eţii căuzaşi de la ” Xenopol „, că e dame bune ! Dame de costumaţie, parol, mai ceva ca la revuluţie !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here