Arheologul Văleanu vede doar paiul din ochiul altuia

 

Vi-l amintiţi pe tovarăşul cetăţean Mădălin Văleanu, marele arheolog de la Palatul Culturii ? Da, ăla care a confundat un tezaur descoperit în timpul serviciului cu averea proprie, refuzînd să predea instituţiei mai multe monede de aur, pînă cînd s-a trezit cu o sesizare la poliţie.

Ei, taman tupeistul ăsta cleios s-a trezit să facă mare gălăgie vizavi de comisia care a atribuit contractul de execuţie a unei statui comandate de Consiliul Judeţean. Pe motivul că unii membri ai comisiei se cunosc cu artistul care a primit contractul.

Că or fi unele semne de întrebare vizavi de amiciţiile din povestea asta, e foarte posibil. Dar că face spume taman unul ca Văleanu, care a tratat un tezaur ca pe moştenirea de la mămica şi tăticul lui … asta e ca-n vorba aia veche, cu cine agită prăjina mai întîi şi mai cu foc. Cum ar veni, Văleanu are la purtător ditamai bîrna cu iz penal, da’ arată înspre paiul din ochiul altora.

Tupeu cît casa … Cum zice o altă vorbă, legată tot de personajele  cu prăjina din prima zicală :” Nu faci din rahat – slănină, / Nici din rîpă vreo grădină „. Sau ceva asemănător. Pentru detalii, întrebaţi-l pe savantul Văleanu, el tre’ să ştie varianta corectă, că se pricepe la toate. Doctorat în statui de tizîc încă n-are, da’, dacă e nevoie, cre’că se rezolvă rapid. Rapid sau mai degrabă Dinamo, ca să fim în ton cu tradiţia fotbalistică. Nu, n-am zis nimic de Miliţie, miliţieni şi cetăţenii cu spirit civic, care sprijină organele.

Apropo, cu dosarul lui Văleanu ce se mai aude, tovarăşi neo-miliţieni ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here