La mulți ani … fără bacșiș!

Săptămâna asta a început cu veselie. O seamă din cauza votului, altă seamă, din motiv de onomastică a lui dom’ șăf Țibulka de la DGA – să trăiți mulți ani! – care a schimbat prefixul și a trecut în clubul select al celor cu juma de secol, spre bucuria celor ce-l doresc la pensie, ca să-i ia scaunul.

Și cum momentul trebuia cinstit cum se cuvine, dom’ Cătălin a luat lista scurtă și s-a oprit la principala sursă de informație, altfel un intim denunțător, dar și deținător de cârciumă cu meniu a la carte, bașca licori autohtone la doi litri.

Pentru câteva ceasuri bune, spațiul cu pricina a devenit ca o mică Vienă pentru șpioni, adică au stat în același spațiu fără să se muște și apărători ai legii și cei certați cu legea, fără a avea vreo apăsare de conștiință sau alte organe moi.

Acuma n-o să facem lista tuturor mesenilor, dar din anturaj n-au lipsit dom Bargan de la economic, dom Ungureanu de la DGA – ambii pensionați, deși sunt încă verzi – dar și nea Săndel Parasca cercetat cu aprindere de cei de la trei litere pentru varii motive.

S-a mâncat bine, s-a băut suficient, s-a cântat, dar numai un pic, dar nu s-a plătit nimic. Pentru dom Cătălin? Vă rog frumos …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here