Cum e să te prindă iarna fără partid?

Răcit o vreme ca să nu ia foc opinia publică, aliajul politic dintre junele nostru edil și baron, alături de dom Costel de la liberali are o bază cât se poate de temeinică și nu ține de vreo doctrină sau grad de rudenie cu vreun Brătianu. Nu.

Din ce ni s-o povestit pe firul scurt dă servici, liantul este un nene dișcret din lumea biznisului, apropiat de partidul cu săgeată, dar și de primărie. Așa se face că dom Harjoi, adică cel dișcret, a plantat scaunele cu spătar pe stadionul de meci din Copou, beneficiind și de un parteneriat strategic cu domnu Minciună din filiala lui dom Costel și cu ascendent în Roznovanu.

Și treaba a mers foarte bine, că nea omu a avut grijă să stimuleze niște voturi liberale pentru dom Mișu, nu neapărat în contrapartidă pentru ceva, dar și invers, o seamă de afaceri ale pomenitului au primit un vânt din pupă de la dom Mișu, ca să meargă mai vioi. Ca să nu se mai strice vreme și să se piardă marafeți, nea omu i-a adus la aceeași masă, să se vorbească, ca să nu mai fie el puntea, să se prinză cine nu trebuie și să fie silit să deie socoteală pe hârtii A4.

Odată ridicați de la masă, se pare că dom Mișu o uitat de social – democrație, iar dom Costel e cam în dilema caprei, că Bucureștiul nu-l place pe junele primare, iar pe de altă parte ar fi ceva biznisuri de făcut cu mnealui, mai ales că se anunță criză grozavă și dureri de gâlci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here