Jijie bahluială & Dangă liberală, sau despre păpatul PNL-ist al paralelor bugetare

,, Euroregiunea Siret-Prut-Nistru ,, e un fel de cutie goală şi zăngănitoare, în care Consiliul Județean Iași bagă bani de mulți ani, iar în schimb scoate multe vorbe ieftine, fum și abureală cît încape. Formal, povestea asta de aruncat aiurea bani publici e o asociație din care fac parte județele Iași și Vaslui, plus mai toate raioanele din Republica Moldova, iar undeva mai hăisa, ca să fie și ceva de rîs, e prezent şi județul Prahova, care probabil are un tunel subteran ce duce pîn-la Prut, eventual la Grozești sau Vladivostok ( asta ca să nu fim prea farmaciști cu geografia ).

Tudor Jijie e liberal demisionar din PNL și director al acestei povești de păpat bani molcăluţi şi săţioşi, sub conducerea PSD-istă din ultimii ani. Fiindcă şeful CJ Iaşi, pesedistul Maricel Popa, are relații vechi cu Fenechiu și trupa lui mai de demult. Deci știe cum e cu liberalismul pe banii statului, inclusiv cu marii liberali care iau leafă de la buget și fac afaceri mai mult cu banii noştri, ai fraierilor plătitori de taxe şi impozite.

Ca jupîn simultan al unei alte chestii private, marele liberal Tudor Jijie e şi beneficiar al unor bani frumoşi, gestionaţi taman de un director plătit din bani publici, pe nume Tudor Jijie. C-aşa-i în tenisul liberal : ei centrează, ei dau cu capul, ei încasează bani publici, în timp ce fac spume maro la gură, povestind prostimii de dreapta despre social-democraţii ăia nasoi, care nu ştiu să facă afaceri private, aducătoare de venituri la buget.

Şi fiindcă reformatorul liberal & privat Jijie nu putea păpa singur paralele gestionate de directorul cu leafă din bani publici Jijie, iar pînza de păianjen nu se rupea, aaa maaai veeeenit un eeeleeefaaant : marele reformator liberal Marius Dangă. Care a primit şi el o halcă din banii gestionaţi de amicul Jijie. Ca să fie bine, să nu fie rău. Că doar n-o să pape numai pesediştii, fi-r-ar ei a’ dracu’ de comunişti … Ce, liberalii nu ştiu să ia bani publici pe vrăjeli de doi lei … ?

Nu cred că marele reformator liberal Dorin Dobrincu, zis şi ” kogălniceanul de buzunar „, o să se indigneze de aceste manevre ale bunilor săi amici într-ale reformării PNL-iste de tip farfuridico-brînzovenesc. Revizuire care revizuieşte teribel, monşer, dar nu schimbă nimic. Decît pe ici, pe colo, prin buzunarele esenţiale.

Hai liberare !

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here