Incestul PSD – Pro România pentru Spitalul Regional intră în penal. Fals în declarația de interese

Omul lui Victor Ponta la Iași, Bogdan Abălași, a falsificat ani la rând declarația de interese, document pe care trebuie să-l completeze orice funcționar, demnitar ori ales plătit din bani publici @ Fostul subprefect a înființat alături de alți politicieni trei ONG-uri în cadrul cărora a ocupat funcții de conducere din 2006 și până în prezent @ În declarațiile de interese depuse în anii în care a ocupat funcția de subprefect și mai nou în cea depusă la Ministerul Sănătății nu a pomenit nimic despre aceste ONG-uri @ S-a dat de gol acum când a cerut în instanță dizolvarea asociațiilor @ În toamna anului trecut, în urma unui concurs scandalos organizat de Ministerul Sănătății, acesta a fost numit manager pentru implementarea unuia dintre cele mai importante proiecte publice, Spitalul Regional de Urgențe

Bogdan Abălași, rezultatul amorului incestuos dintre PSD și Pro Români, ne minte de ani de zile pentru că vrea și pentru că poate. A falsificat ani la rând declarația de interese, documentul pe care orice funcționar, demniatr ori ales trebuie să îl completeze.

Abălași este în prezent angajat al Ministerului Sănătății pe o funcție de manager pentru implementarea proiectului Spitalului Regional de Urgențe. A câștigat acest post în urma unui concurs scandalos, care a ținut prima pagină a publicațiilor locale. Pe site-ul Ministerului Sănătății, declarația de interese a lui Bogdan Abălași este goală. În primul paragraf al declarației de interse, orice angajat al statului trebuie se precizeze printre altele dacă este „membru în asociații, fundații sau alte organizații neguvernamentale”. În documentul publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, Abălași susține că nu deține o astfel de calitate și, prin urmare a completat câmpul ce trebuia completat cu un mare „Z”. La fel a procedat și cu multe dintre declarațiile pe care le-a depus la Instituția Prefectului Județului Iași în perioada în care era subprefect.

S-a dat singur de gol

Faptul că ani la rând a fost vicepreședinte a trei ONG-uri a ieșit la iveală zilele trecute, când Bogdan Abălași a depus la Judecătoria Iași cereri pentru dizolvarea asociațiilor pe care le-a înființat și pe care le-a condus.  Cererile au fost depuse în aceeași zi și au primit numere consecutive de înregistrare.

Astfel, Bogdan Abălași a soclitat dizolvarea Asociației Grupul de Inițiativă Social Democrat Iași, a Asociației Pentru Promovarea Sportului și a Asociației Frontul Social Democrat.

În toate aceste asociații, Abălași a ocupat funcția de vicepreședinte. ONG-urile au fost înființate alături de alți politicieni din Iași, precum actualul deputat PSD Vasile Cîtea, Dumitru Anchidin, Vasile Șalaru sau Constantin Ungureanu. Organizațiile au fost înființate în anul 2006, actele fiind întocmite la biroul notarial Ioana Solcanu, fiica fostului senator PSD Ioan Solcanu.

Abălași: „Nu avea rost”

Bogdan Abălași susține că nu trebuia să completeze declarația de interese, deoarece asociațiile pe care le-a înființat nu au avut activitate.

„Am înființat aceste aosicații în anul 2006. În una funcția de președinte o deține domnul Vasile Șalaru, în altele, domnul Vasile Cîtea. De atunci, nu am avut nici un fel de activitate pe aceste asociații și, de aceea, am solicitat dizolvarea în instanță. Consider că dacă nu au avut activitate, nu trebuia să menționez aceste asociații în declarațiile de interese”, a declarat Bogdan Abălași.

Concurs mascaradă pentru trimisul lui Ponta

În toamna lui 2018, în momentul de apogeu al guvernării PSD – Dragnea, Bogdan Abălași a cțtigat concursul organizat pentru funcția de manager pentru implementarea proiectului Spitalul Regional de Urgență Iași. Ilegalitățile comise pentru ca profesorul de istorie Bogdan Abălași să ocupe acest post sunt vizibile de pe lună.

Conform prevederilor anunțului de concurs, candidații trebuiau să aibă o vechime de minim 6.5 ani în domeniul studiilor absolvite. Bogdan Abălași este la bază profesor de istorie și a predat la catedră, cu multă indulgență, doar trei ani. Deci, nu îndeplinea condițiile și trebuia eliminat de la prima probă, cea a analizei dosarului. Abălași putea trece de această probă doar în două variante: își falsifica cv-ul și actele doveditoare în privința exeprieței, fie comisia de concurs falsifica fișa de evaluare și se făcea că nu vede acest aspect. În oricare dintre cazuri s-ar fi comis cel puțin o infracțiune. Însă șefa comisiei de concurs a fost Cristina Gafton, prietena intimă a lui Bogdan Abălași, cea pe care fostul subprefect a propulsat-o în funcția de la minister cu două luni înainte folosindu-se de filiera Pro România – Bănicioiu – Grasu. Gafton și Grasu au coordonat această mascaradă de concurs.

Bianca CRISTEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here