Imobiliarul PSD: vilă mare cât zece apartamente în Copou și țeapă la curent

@ Vicepreședintele PSD Iași, dezvoltatorul Florin Boca, a tras o țeapă de zile mari furnizorului de energie electrică, E.ON Energie România @ Boca refuză să achite consumul de curent de la vila de 560 mp din Copou, facturile emise de E.ON având o vechime de peste 700 de zile @ Furnizorul l-a dat în judecată pentru a recupera datoria de peste 10.000 de lei, urmând ca fostul consilier să fie adus în fața judecătorilor pentru interogatoriu @ Boca este dezvoltator imobiliar, fost consilier local cu mare „intrare” la vârful Primăriei Iași

În aprilie 2021, E.ON Energie România  l-a dat în judecată pe fostul consilier local Florin Boca, vicepreședinte al PSD Iași, pentru o datorie de 9.641, 17 lei la care se adaugă și dobânda legală. Debitul provine din două facturi emise de EON pe 30.11.2019 pentru vila de pe strada Ursulea, în care fostul consilier local se mutase de curând. EON i-a facturat lui Boca un consum de peste 15.000 kWh și o valoare de plată de 10.273,59 lei. Boca a achitat aproximativ 632,59 lei dintr-o factură, astfel că valoarea debitului principal pentru care a fost dat în judecată este de 9.641,17 lei, la care se adaugă dobânzi în sumă de 587,72 lei. Valoarea dobânzilor a fost calculată până la data de 14.01.2021 când, cele două facturi emise de E.ON aveau aproape 400 de zile de întârziere la plată.

„Între reclamanta E.ON Energie România și pârât (n.r. Boca Florin Adrian) s-au derulat raporturi contractuale, acestuia fiindu-i atribuit codul de abonat 10037553XX, cont contract 22024014XX și 22021493XX, în baza cărora reclamanta a livrat energie electrică către pârât, iar corelativ s-a născut obligația de plată a acestuia pentru serviciile de care a beneficiat, conform facturilor fiscale emise de către subscrisa. Astfel, începerea derulării raportorilor contractuale s-a realizat la data în care pârâtul a început să consume energie electrică, însușindu-și totodată toate obligațiile care derivă din beneficiul acestui serviciu și din contractul de furnizare”, se precizează în cererea de chemare în judecată.

Cum i-a fentat Florin Boca pe cei de la EON?

EON i-a facturat lui Boca peste 15.000 de kWh, consum înregistrat pe contorul montat la vila din Copou. Boca a reclamat EON faptul că dispozitivul nu ar fi funcționat corect și a înregistrat un consum mai mare. Pe 30 decembrie 2019 EON îl înștiințează pe Boca faptul că dispozitivul de tip contor demontat de la casa din strada Ursulea „urmează a fi supus verificării într-un laborator autorizat pentru a se putea determina corectitudinea înregistrării consumului de energie electrică.” Fostul consilier nu mai așteaptă verificarea tehnică făcută de EON. Pe 10 ianuarie 2020, Boca spală putina și notifică EON în privința rezilierii contractelor de furnizare și trece la un alt furnizor de energie electrică. Binențeles fără a mai achita vreun leu din datoria de aproape 10.000 de lei pe care o înregistra la acea dată. Boca nu a contestat facturile emise de EON în termenul legal, astfel că EON i-a trimis mai multe somații de plată, pe care acesta le-a ignorat complet. Verificarea tehnică a contorului a arătat că acesta funcționa corect și că numărul de kilowatti înregistrat reprezintă consumul real.

Chemat la interogatoriu

EON a solicitat judecătorilor să-l oblige pe Boca la plata debitului principal, la plata dobânzilor legale și a cheltuielilor de judecată. Furnizorul de energie a depus la dosar mai multe documente din care reiese datoria înregistrată de fostul consilier local, dar și faptul că acesta a refuzat să achite banii datorați. Suplimentar, judecătorii au admis proba interogatoriul lui Florin Boca, acesta urmând să fie audiat de instanță la termenul din 15 noiembrie 2021. Până acum nici Florin Boca și nici avocatul său  nu s-au prezentat la niciun termen al procesului.

Rareș Neamțu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here