Ieseni, il cunoasteti? Acest om vrea sa-l despagubiti pentru ca a fost la serviciu

Bogdan Abalasi a adunat zilele de concediu nefectuate in perioada in care era subprefect si a dat in judecata Prefectura pentru a-l despagubi @ La scurt timp dupa ce a fost schimbat din functie, Prefectura Iasi i-a virat lui Abalasi aproximativ 200 milioane lei vechi pentru zilele de concediu neachitate, dar acesta nu s-a multumit cu atat @ „Nu am primit actiunea domnului Abalasi, deci nu pot comenta”, a declarat prefectul Marian Serbescu @ Abalasi cere despagubiri si pentru zilele de concediu de odihna suplimentar, privilegiu acordat in baza unei Hotarari de Guvern ce se adreseaza politistilor

Pentru cei mai multi dintre ieseni Bogdan Abalasi este un anonim, insa din buzunarele acestora a fost platit regeste ani la rand pentru ca a ocupat functia de subprefect al judetului. In prezent, Abalasi este vicepresedinte al filialei ALDE si este platit tot din bani publici pentru ca a fost angajat pen un post de consilier al primarului din Tomesti, Stefan Timofte.

Abalasi s-a obisnuit cu pomana pe bani publici si a dat in judecata Prefectura Iasi dupa ce si-a amintit ca nu s-a bucurat de toate zilele de concediu la care avea dreptul.

Dosarul a fost inregistrat luna trecuta la Tribunalul Iasi, sectia civila de contencios administrativ si fiscal, si are ca obiect drepturi banesti, contravaloare zile de concediu neefectuate.

Platit cu 200 de milioane de lei pentru ca nu a fost in concediu

Plangerea lui Abalasi vine la scurt timp dupa ce Prefectura Iasi i-a virat in cont aproape 200 milioane de lei vechi tocmai pentru zilele de concediu neefectuate. Bani au fost platiti la scurt timp dupa ce Abalasi a fost eliberat din functia de subprefect, cuantumul fiind calculat in temeiul Codului Munciii.

Intre timp, Abalasi a refacut calculele, s-a razgandit si a decis sa ceara alte sume reprezentand contravaloarea unor zile de concediu neefectuate.

Prefectul Marian Serbescu sutine ca nu poate sa faca declaratii, deoarece actiunea fostului sau coleg nu a fost comunicata Prefecturii Iasi.

„Nu am primit actiunea domnului Abalasi, deci nu pot comenta”, a declarat acesta.

Fostul subprefect se considera indreptatit sa fie despagubit pentru ca nu a beneficiat de odihna ce i se cuvenea in perioada in care ocupa functia numarul 2 din Casa Patrata.

„Este vorba de zilele de concediu pe care nu le-am efectuat. Au fost situatii in care am fost chemat din concediu pentru a tine locul prefectului. Sa vedem ce va decide instanta”, a precizat Bogdan Abalasi.

Abalasi se crede politist

Fostul subprefect pretinde ca avea dreptul la zile de concediu suplimentar conform Hotararii de Guvern 1578 din 2002, insa acest document se refera la „conditiile in baza carora politistul are dreptul la concedii de odihna, concedii de studii si invoiri platite, concedii fara plata, bilete de odihna, tratament si recuperare”  .

Mai mult, juristii prefrecturii i-a comunicat lui Abalasi ca nu poate beneficia de sume de bani pentru zilele de concediu neefectuate in perioada 2013 – 2016, deoarece, conform legii, acesta trebuia efectuat in termen de 18 luni de la data cand s-a nascut dreptul de concediu.

S-a judecat si pentru vouchere de vacanta

In urma cu aproximativ doi ani de zile, fostul subprrefect a mai deschis un proces institutiei pe care a condus-o, solicitand acestei sa-i achite contravaloarea unor vocuchere de vacanta. Vloarea acestora se ridica la o suma cuprinsa intre 4.000 lei si 5.000 lei. Procesul a fost deschis de mai multi angajati ai Prefecturii Iasi. Potrivit legii, voucherele de concediu se acorda, in cazul bugetarilor, de catre angajator, cuantumul maxim fiind de sase salarii minime brute pe tara.

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here