Foame de bani! Fenechiu vinde pe internet terenul cu autorizatie de bloc

La doar cateva zile dupa ce a obtinut autorizatia de construire pentru un bloc cu sapte nivele, terenul din cartierul I.C. Bratianu a fost scos la vanzare pe internet pentru 570.000 de euro @ Terenul a fost mutat de pe firma Fene Grup pe societatea Globocon, controlata de cei mai fideli oameni din anturajul lui Relu Fenechiu, Cristian Ghibu si Catalin Beleca

Relu Fenechiu incearca sa-si transforme averea imobiliara in bani cash. Statul roman se face ca recupereaza prejudiciul din dosarul Transformatorul, iar Fenechiu isi vede linistit de afacerile sale. Un teren in suprafata de aproximativ 1.500 metri patrati, care a facut parte din cartierul rezidential I.C. Bratianu din zona Bucium, dezvoltat de Relu Fenechiu, este scos la vanzare la pretul de 570.000 euro, respectiv 390 euro/mp. Pentru terenul respectiv, Fenechiu a obtinut recent o autorizatie pentru construirea unui imobil de maxim 7 nivele (demisol, parter, mezanin plus patru etaje), cu o suprafata maxima totala construita de 3.000 metri patrati. Autorizatia de construire nr. 398, eliberata in luna aprilie 2018, prevede posibilitatea edificarii unui imobil mixt, cu destinatia de spatii de cazare in regim hotelier si spatii comerciale. Ba mai mult, Fenechiu ridica potul si spune ca pune la dispozitia cumparartorului si un proiect de finantare europeana, valabil pana la 10 iunie 2018, pentru construirea unui incubator de afaceri pe terenul respectiv.

Terenul, mutat pe firma lui Ghibu

Conform datelor oficiale, terenul in cauza apartine firmei Globocon SRL. Firma Globocon ii are oficial ca asociati pe Cristian Ghibu si pe Catalin Beleca si isi are sediul in cartierul de vile a lui Fenechiu. Globocon a preluat administrarea afacerilor lui Fenechiu in perioada in care acesta se afla in Penitenciarul din Vaslui executand pedeapsa din dosarul Transformatorul. Fenechiu a fost condamnat pe 30 ianuarie 2014 la cinci ani de inchisoare cu executare, fiind obligat sa achite un prejudiciu de 5,7 milioane lei. Pentru a-si proteja afacerile si averea acumulata, fostul ministru i-a pus pe Ghibu si Beleca, oamenii sai de incredere, la conducerea societatilor sale. Terenul a fost achizitionat de Globocon in septembrie 2015, in baza contractului de vanzare-cumparare nr 4144, de la firma Engeko, fosta Fene Grup SA, una dintre companiile prin care Fenechiu vindea transformatoare vechi la companiile de stat. Vanzarea terenului in cauza face parte dintr-un sir mai amplu de tranzactii prin care Relu Fenechiu si-a ferit averea de executorii statului roman care trebuie sa recupereze prejudiciul din dosarul Transformatorul.

Rares Neamtu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here