Iașul stagnează, Chirica face copy-paste. Raportul de activitate pentru 2023: paragrafe întregi copiate literă cu literă din raportul pentru 2022

Raportul de activitate pentru anul 2023 publicat de Mihai Chirica este identic în mare parte cu cel pentru anul 2022. Până și frazele de introducere sunt aceleași. Copy-paste: „anul 2022 a fost un an complicat, marcat, pe de o parte, de un război absurd în apropierea granițelor noastre, de inflație și criza energetică, dar și, pe de altă parte, de o serie de reușite care sunt premise ale menținerii orașului nostru pe drumul cel bun pe care se află în ultimii ani”. Un an mai târziu: „anul 2023 a fost un an complicat, marcat, pe de o parte, de un război absurd în apropierea granițelor noastre, de inflație și criza energetică (…)”. Realizările Primăriei Iași din 2023 sunt în mare parte aceleași cu cele din 2022, semn că orașul stagnează. Eșecurile administrației sunt prezentate ca proiecte implementate cu succes. Spre exemplu, proiectul „oaze de verdeață în cartiere”. Chirica se laudă din nou cu „Sala Polivalentă Regina Maria”, în 2023 punctând doar obținerea unor noi avize față de cele din 2022. Paragrafe întregi, scrise în limba de lemn a propagandei, se repetă în cele două rapoarte: „Vom face tot ce ne stă în putință pentru ca toate aceste atuuri să fie completate de o serie de investiții pe care municipalitatea, alături de autoritățile județene și centrale, le va demara, totul pentru un obiectiv primordial: creșterea calității vieții, astfel încât oamenii – ca și companiile – să fie motivați să rămână aici, în Iașul nostru iubit!”

Primarul Mihai Chirica a reușit performanța de a se plagia pe sine în rapoartele de activitate din ultimii doi ani pe care le-a prezentat ieșenilor. În rapoartele pentru anii 2022 și 2023 există numeroase asemănări, pasaje întregi fiind copiate. Primarul și echipa care i-a făcut rapoartele nu au schimbat mare lucru în ultimele două rapoarte de activitate, indiferent că a fost vorba de achizițiile de tramavie și autobuze noi, modernizarea liniilor de tramvaie, construirea unor grădinițe sau reabilitarea unor muzee din municipiu. Cele două documente sunt aproape trase la indigo, singurele diferențe fiind legate de actualizarea unor indicatori sau de stadiul unor proiecte și de numele cetățenilor de onoare ai orașului.

Pasaje întregi plagiate în rapoartele lui Chirica!

Primarul Mihai Chirica și-a publicat recent raportul de activitate pe anul 2023, unul care se întinde pe câteva zeci de pagini. Raportul cuprinde încă de la bun început pasaje copiate din cel publicat pentru anul 2022. Iată un prim exemplu regăsit în ambele documente.

anul 2022 (2023) a fost un an complicat, marcat, pe de o parte, de un război absurd în apropierea granițelor noastre, de inflație și criza energetică, dar și, pe de altă parte, de o serie de reușite care sunt premise ale menținerii orașului nostru pe drumul cel bun pe care se află în ultimii ani. Primăria Municipiului Iași vă mulțumește pentru că ați ajutat la modernizarea orașului nostru și în anul 2022. Prin plata taxelor și impozitelor locale ați contribuit la constituirea bugetului local care – alături de fondurile europene – ne-a permis să finalizăm o serie de proiecte importante și să demarăm altele noi”, se arată în textul apărut în ambele rapoarte.

De altfel, paginile de debut din 2023 sunt un copy-paste al celui din 2022 , în ambele variante, Chirica vorbește de ajutorul dat de CJ și de Guvern cu exact aceleași cuvinte.

Nicio schimbare în doi ani! Rapoartele primarului conțin aceleași informații

În cele două rapoarte din 2022 și 2023, primarul Mihai Chirica prezintă exact aceleași idei de investiții și dezvoltare.

Viziunea noastră și obiectivul nostru fundamental sunt ca Iașul să își consolideze statutul de metropolă care generează dezvoltare în Zona Metropolitană, în Județul Iași și în intreaga Regiune de Nord – Est. Avem toate atuurile pentru a atinge acest obiectiv: populație tânără, școli și licee de top, universități și institute de cercetare, o forță de muncă tânără și bine pregătită, unul dintre cele mai active și performante medii de afaceri în noile industrii bazate pe inteligență și inovare tehnologică, dar nu numai. Vom face tot ce ne stă în putință pentru ca toate aceste atuuri să fie completate de o serie de investiții pe care municipalitatea, alături de autoritățile județene și centrale, le va demara, totul pentru un obiectiv primordial: creșterea calității vieții, astfel încât oamenii – ca și companiile – să fie motivați să rămână aici, în Iașul nostru iubit!”, susține Chirica în cele două rapoarte.

Copy-paste la proiectele cu fonduri europene! Până și pozele au fost aceleași

Rapoartele primarului sunt identice și la capitolul prezentării proiectelor cu fonduri europene. În ambele documente, Chirica vorbește de aceleași investiții, eficientizarea energetică de la Spitalul de Recuperare și reabilitarea și extiderea iluminatului public din municipiu. Totodată, primarul vorbește de modernizarea liniilor de tramvai din Tudor Vladimirescu, dar și din alte zone ale orașului, dfar și la achiziția autobuzelor prin fonduri europene. La majoritatea prezentărilor până și pozele sunt la fel în cele două rapoarte de activitate.

Oaza de verdeață, prezentată cu succes în ambele variante! Spațiile verzi sunt pline de bălării

Ambele rapoarte conțin aceleași informații despre proiectul „Oază de verdeață în cartiere”, un proiect ratat al administrației locale. În 2023, față de 2022, diferă doar stadiul lucrărilor. La fel e și cu proiectul din C.A. Rosetti.

Proiectul presupune înfrumusețarea zonei de agrement C. A. Rosetti, incluzând reconversia și refuncționalizarea a 17.912 metri pătrați de teren neutilizat. În acest scop vor fi demolate clădirile aflate într-o stare avansată de degradare existente pe terenul respectiv, vor fi modernizate căile de acces și amenajate alei pietonale, precum și spații verzi. De asemenea, vor fi create facilități pentru recreere pe terenurile amenajate (zone speciale pentru practicarea sportului, locuri de joacă pentru copii), se arată în ambele rapoarte. Diferă doar stadiul investiției.

Alte proiecte ale primăriei, prezentate în buclă! Sala Polivalentă- în doi ani doar niște avize

În ambele rapoarte, se preizntă aceleași informații despre grădinițele din Bucium și Dacia, unde diferă doar stadiul lucrărilor, dar și reabilitatea clădirii Baia Turcească și Palatul Braunstein. Din ambele documente nu lipsește sala polivalentă „Regina Maria” din Moara de Vânt. Îm abele rapoarte proiectul este prezentat în aceiași termeni, singurele diferențe fiind cele ale avizelor obținute pe parcursul lui 2022 și 2023. Rapoartele pe 2022 și 2023 se încheie cu o listă lungă de cetățeni de oanoare pe anii repsectivi, dar și cu unele premii pe care le-a obținut municipiul Iași pe diverse domenii.

Vlad ROTARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here