Dispare de pe piață un brand românesc legendar: A scris istorie timp de 60 de ani

După aproape 60 de ani de prezență pe piața românească, numele Arctic Găești, unul dintre cele mai cunoscute și apreciate branduri din țară, va fi schimbat definitiv. Proprietarii turci ai companiei au luat decizia de a redenumi fabrica sub denumirea Beko, conform informațiilor furnizate de Playtech.

Arctic Găești, renumitul producător local de electrocasnice, cu o prezență constantă în gospodăriile românilor, va trece acum printr-un proces de rebranding. Încadrată în grupul turc Arçelik, unul dintre cei mai importanți producători de electronice și electrocasnice din Europa, compania va adopta denumirea Beko.

Decizia de schimbare a numelui vine ca parte a unei strategii de rebranding inițiate de conducerea firmei. Recent, Arçelik a anunțat semnarea unui acord cu gigantul american Whirlpool pentru integrarea operațiunilor sale europene, inclusiv a fabricii din România, sub noua identitate Beko Europe.

„Suntem entuziasmați de această nouă etapă și de direcția pe care Beko o conturează pentru următorii ani. Rămânem fideli obiectivelor noastre de a oferi servicii de excepție pentru clienți, de a dezvolta soluții inovatoare și de a pune pe piață produse de calitate superioară. De-a lungul anilor petrecuți aici, am dezvoltat o legătură specială cu România, iar decizia de astăzi reprezintă un nou pas în angajamentul meu față de această țară care mi-a devenit acasă”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer, Arctic.

Fondată în 1955, Arçelik este unul dintre principalii lideri mondiali în industria electrocasnicelor, cu operațiuni în 146 de țări din întreaga lume și aproximativ 30.000 de angajați. Portofoliul său include 12 branduri de renume, printre care Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz și Arctic, fiecare având o poziție distinctă și recunoscută pe piață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here