” Iaşii în scîrnaval ” : rahatul Chirica, ambalat în parfum PNL-ist

despre mizerabila idioţenie iohanisto-orbănistă, livrată ieşenilor ca terapie anti-pesedistă

 

 Deci v-aţi lămurit, prostălani PNL-işti ? Doar v-a spus-o chiar preşedintele partidului, idiotul de carton Ludovic Orban : cine cîrîie contra punerii în capul mesei peneliştilor ieşeni a penalului ex-pesedist Mihai Chirica, va fi exclus din partid ! Fără discuţii !

Vi se pare cumva că asta e o chestie mai jegoasă decît orice pesedism din vremea odiosului Dragnea ? Mvaaai, dar cum aşaaa … ? Doar însuşi rezervorul de bulbuci liberali Rareş Bogdan v-a spus că totul e în grafic, conducerea partidului analizează, cu înţelepciune, dacă din rahat se poate face bici, din coadă de cîine – sită de mătase şi din pesedist penal – candidat liberal.

Doar nu credeţi că degeaba s-a pozat de-atîtea ori idiotul prezidenţial Iohannis cu reziduul mafiot Chirica, legitimîndu-l cu o nesimţire absolut cretină şi dîndu-i apă la moara lui stricată … ? Sigur ştie preşedintele ceva, vreun secret patriotic, altfel n-ar fi dat mîna de atîtea ori cu capul mafiei imobiliare din Iaşi, cu şeful mizeriei de tip rusesc care a pus stăpînire pe oraş, mai rău ca în anii ’90.

Ştie o pendulă, dobitocul prezidenţial. La fel ca-cîrpa din fruntea PNL. De fapt, ambii, la fel ca restul găştii lor, ştiu o axiomă veche : ieşenii sînt nişte proşti, nişte mămăligi, nişte papagali de trei parale, cărora poţi să le bagi pe gît orice mizerie, fără mari riscuri. O să cîrîie ei un pic, în colivie, pe urmă o să se resemneze şi o să accepte rahatul, aşa cum l-au acceptat întotdeauna, de zeci de ani.

Sau n-o fi aşa, capitalişti ai culturii care sînteţi voi capitalişti ? Numai cine n-a vrut nu s-a şters cu voi la dos. Toţi hrebenciucii, bocii, fluturii şi-au şters picioarele de voi. Fiindcă asta aţi meritat. Oaia care nu-şi poate duce lîna, o mănîncă lupul, asta v-o poate spune orice cioban, nu-i nevoie de doctorat în psihologie socială.

Comedia grotescă ” PNL-izarea forţată a PSD-istului Chirica ” e, de fapt, doar un nou episod dintr-un vechi serial : ” Iaşii în scîrnaval „. Aşa a fost în vremea papagalului universitar pesedist Solcanu, la fel a fost în vremea parşivului ghiolban ţărănist Vasile Lupu. Doar mafiotul liberal Fenechiu a mai schimbat un pic peisajul, dar a ajuns la puşcărie, iar membrii echipei lui au fost condamnaţi şi ei definitiv ( ex-ministrul Chiuariu ) ori încă sînt judecaţi ( ex-ministrul Adomniţei ).

Da, tovarăşi papagali ieşeni majoritari, despre voi e vorba în propoziţie, cum v-am mai spus şi altădată. Iaşul e condus de asemenea mizerii greţoase fiindcă voi nu sînteţi în stare să alegeţi decît asemenea mizerii ieftine, vînzătoare şi nesimţite. Nu le-a ales nimeni în locul vostru. N-au venit de pe Marte. Ei se uşurează în capul vostru, de zeci de ani, fiindcă voi îi lăsaţi. Ba chiar îi şi ajutaţi. Cu naivitate, cu prostie, cu încăpăţînare, cu obtuzitate.

Sinucigaş, pe scurt. Chirica e doar simptomul. Boala eşti tu, ieşeanule majoritar. Şi cît timp n-o să înţelegi şi n-o să accepţi asta, o să te sufoci singur. Cu mîna ta moale, culturală şi sinucigaşă.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here