Iaca!

Breaking news-ul zilei de ieri a fost adopția junelui nostru edil și baron de către liberali, decizie luată la nivel de centru, fapt care nu miră, ci doar întărește opinia că democrația la liberali este doar declarativă. În fapt, ce se spune de sus e sfânt. A se vedea numirile liderilor de filiale, prezența doamnei Scântei senator de Iași și multe altele, spre „satisfacția“ plătitorilor de cotizație ce trebuie să înghită și să facă joc de gleznă.

Pe de-o parte, asta înseamnă disciplină de partid, dar luată la bani mărunți descoperim largi preocupări din epoca de aur, când o vorbă pusă la un „greu politic“ te propulsa unde voia mușchiul. În cazul de față putem intui greutatea vorbei lui Gh. Flutur de la Suceava, care, să nu uităm, l-a cooptat pe junele nostru edil și baron în Alianța Estului, un mare foc de paie, ce a dispărut din peisaj, la fel cu a apărut. Posibil ca atunci să se fi pus la copt oarece.

Ce mai poate fi spus? Nu mare lucru. Nici Marius Bodea, adversar declarat al lui Chirica, n-a mai avut ce spune, decât că va încerca să se repoziționeze ca discurs, probabil în încercarea de a-și păstra cât de cât geometria coloanei vertebrale în forma actuală, alături de societatea civilă, cu mitinguri, cu autostrăzi etc.

În condițiile în care se preferă un candidat cu probleme (inclusiv de geometrie a coloanei vertebrale), de talia actualului lider din Roznovanu, deducem că lipsa de cadre în spațiul politic este acută. Și dacă nu putem aduce din Asia, mergem cu ce avem, numai că nu prea avem, adică se procedează la un compromis. Dimensiunea lui? O aveți.

Un candidat prezent în dosare de care nu se mai zice nimic, cu probleme de moralitate când vine vorba de plasarea unei părți din avere sub numele rudelor ( inclusiv celebrul bebe milionar), cu probleme de etică când vine vorba despre ce și cum se construiește în Iași și de către cine, ca să nu mai vorbim de unele derapaje deloc demne de calitatea de edil.

Ce poate aduce fapta asta? Lehamite. Lehamite care face casă bună cu absenteismul, ori asta place formațiunilor cu nucleu electoral bine structurat. Și dacă vrem să judecăm în cheia asta, să remarcăm că nu primarul e buricul din târg, ci majoritatea din Consiliul Local. Ori în cazul ăsta Chirica poate fi lăsat independent, iar actorii politici semnificativi să se pună serios pe treabă și să nu irosească orzul pe gâște în încercarea de a-l scoate ilustru și integru pe un candidat ținut pe linia de plutire din acest punct de vedere.

În mod normal, n-ar fi mare lucru, că și așa se zice de pește, cum că de la cap se împute. Corect. Dar de la coadă se mănâncă! Și coada suntem noi. A?

Numai de bine,

Văru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here