Hai pe Bahlui cu grăbire!

Dacă Milcovul a fost sortit secării prin sorbire pentru unirea a două principate, cu Bahluiul e mai greu ca să unească malurile și interesele prin aceeași metodă, din două motive. Unul ar fi că … e al naibii de murdar, la asta contribuind și flăcăii de la medicamente, prin urmarea sorbirea este contraindicată și doi, este foarte ineficientă manopera.

În loc de așa ceva se poate încerca un pod, care prin misia sa reușește cu prisosință să unească maluri, darmite interese și nefăcute în curs de facere. Bun, bun, dar nici cu podul nu-i chiar așa de simplu. Problema este unde-l pui și de aici lucrurile se complică. Dacă inițial se credea că se va rezolva o problemă de trafic a zonei Galății, încet – încet răsare altă făcătură.

Podețul ăsta ar urma a fi orientat spre edificiul Fitermanilor unde se fac injecții de cinci stele la prețuri asemenea, iar de fapta asta nu pare a fi străin nici junele nostru dom primare, care dimpreună cu antepomeniții sunt în cătarea unei instituții serioase de la noi, care vrea să știe cum se face de-o scăzut agoniseala primilor cu o cotă ce s-ar regăsi în altă agoniseală. A junelui dom premare.

Pentru asta, instituția a început cu o sesiune de interviuri unde se apasă pe oportunitatea, urgența și mai ales amplasamentul podului ce va să unească maluri și interese bahluiene conform zicalei: Pe lângă plopii fără soț./adesea eu treceam,/ puteam să trec și printre ei/ … dar ce ghișeft aveam?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here