Și nu ne duce pe noi în … gâlceavă

Nu credem că mai este vreun secret despre implicarea bisericii în afacerile de pe cele șapte coline, dacă nu cumva și dintre ele.

În sesiunile de șușanele din perioada asta, o mare aplecare este înspre un posibil conflict dintre actualul preasfințit de la timona Mitropoliei și fostul preasfințit, actual preafericit, conflict generat de o investiție a instituției în zona fostului CUG.

Mai bine zis ce-o mai rămas din el. Mă rog, una peste alta, în zona pomenită există deja un edificiu păstorit de biserică cunoscut sub numele de Providența și care are diverse utilizări. Cum – necum, Preasfințitul Teofan a decis ca stabilimentul să funcționeze sub un alt nume – Agora – și, mai mult, a indicat și oarece modificări la structură pentru a fi în ton cu prezumtivele activități ce urmează a se derula acolo.

Acuma, nu știm ce-o să fie la gura Preafericitului Daniel, dar nu credem că o să-i pice tocmai bine la organism lucrarea ierarhic inferiorului, astfel că este posibil un cod portocaliu de vreme rea în perimetrul de pesfe drum de Primărie, urmat de unul maro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here