Gemenii malformati, blocurile lui Chescu din Tatarasi

Langa „cel mai inghesuit” bloc din Tatarasi, firma lui Chescu, Flux SRL, ridica inca o cladire cu subsol, parter si doua etaje @ Primaria Iasi a emis eliberat „in orb” autorizatiile in baza unor documente care nu mai sunt de actualitate, un PUD vechi de 17 ani si un PUZ aprobat in urma cu zece ani @ Doi monstrii urbanistici au rasarit langa Piata Doi Baieti

Blocul-monstru ridicat de Gheorghe Chescu langa fosta piata de animale va avea un frate geaman. Omul de afaceri a primit autorizatie pentru a ridica inca un edificiu, aproape lipit de cel deja existent, in curs de finalizare.

Chescu a reusit sa obtina autorizatie pentru primul bloc, folosindu-se de un Plan Urbanistic Zonal realizat in urma cu zece ani, iar in cazul celui de al doilea bloc, in baza unui Plan Urbanistic de Detaliu aprobat in urma cu 17 ani, in 2001.

Lejeritatea si viteza cu care Primaria Iasi emite autorizatiile solicitate de Flux SRL este cel putin ciudata, in conditiile in care zona este deja aglomerata de constructii, blocurile fiind ridicate la distante de doar cativa metri unul fata de celalalt. Practic din balconul unui bloc poti sa pasesti in blocul vecin.

Conform autorizatiei emise la inceputul lunii iulie, Flux SRL va ridica un bloc cu subsol, parter si doua etaje. Terenul detinut de Chescu are aproximativ 430 metri patrati, iar autorizatia il obliga pe acesta ca o suprafata de aproximativ 170 metri patrati sa fie rezervata spatiilor verzi. La subsol, constructorul ar trebui sa amenajeze doar zece locuri de parcare, insuficiente pentru un bloc cu doua etaje.

Vecinul de blocul alaturat iti bate in geam

Este incredibil cum a reusit Chescu sa inghesuie doua blocuri pe un petec de pamant, intre alte blocuri.

Primul bloc a fost autorizat in vara anului trecut in conditii suspecte, deoarece accesul auto catre bloc se realizeaza pe o alee pe care abia incape o singura masina, iar distanta fata de celelalte imobile invecinate este de doar cativa metri.

Primaria a fost mai mult decat ingaduitoare atunci cand a aprobat proiectul firmei lui Chescu, SC Flux SRL. Toti parametrii tehnici sunt la cote maxime, raportat la Planul Urbanistic Zonal, realizat in urma cu aproape zece ani de zile.

Blocul, aflat in ultimul stadiu al executiei, are cinci etaje si va fi desrevit de o parcare cu doar 20 de locuri.

Aceasta este una dintre cele mai mari probleme din zona, deoarece nici locatarii blocurilor construite in anii ’80 se plang de insuficienta locurilor de parcare. Drept dovada, fosta piata de animale, care a fost dezafectata anul trecut a fost transformata de catre locuitorii din zona in parcare.

Tudor LEAHU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here