Firma care a lucrat la vila rectorului, un nou contract-tun  la UMF: 2 milioane euro

Firma de construcții care a lucrat în această vară la vila rectorului UMF Iași, Viorel Scripcariu, câștigă contracte pe banda rulantă cu instituția de învățământ superior @ Astfel, SC Grup Construcții Est SA a obținut recent un nou contract în valoare de 2 milioane euro pentru reabilitarea Căminului E1 @ Din punct de vedere financiar lui Scripcariu i-a mers bine la șefia UMF Iași, zilele trecute a anunțat că își va depune candidatura pentru un nou mandat @ DNA Iași a venit în UMF pentru un ceainic de 80 lei primit de Doina Azoicăi, dar nu vine să verifice milioanele de euro încasate de firma  care a renovat casa rectorului

Cum să nu mai vrei un nou mandat de rector când știi că mai ai de cheltuit în următorii patru ani alte câteva zeci de milioane euro, din care o bună parte se duc către firma ta de ”casă”. Deși din punctul de vedere al performanțelor didactice Universitatea de Medicina și Farmacie Grigore T.Popa a stagnat în ultimii patru ani, Viorel Scripcariu mai vrea un nou mandat de rector. Este normal să vrea, averea sa nu a stagnat în tot acest timp, iar firma care a lucrat la vila sa de pe Toma Cozma încheie contracte de milioane de euro cu UMF. Astfel, după ce în edițiile anterioare am arătat că firma Grup Construcții Est SA a ras toate contractele pentru lucrări de construcții cu UMF inclusiv contractul pentru reabilitarea fostului sediu al Universității Petre Andrei (după ce UMF l-a preluat de la ANAF), în ediția de astăzi arătăm că această firmă, care a renovat casa lui Scripcariu în această vară, a încheiat recent un nou contract de 2 milioane euro cu aceiași instituție de învațământ superior.

Astfel, exact în perioada în care lucrările de la vila lui Scripcariu erau în curs de finalizare, UMF Iași a lansat procedura  de achiziție publică pentru „Lucrări de reparații și renovare” la Cămin E1. Licitația a fost câștigată de Grup Construcții Est SA cu suma de 9.251.986,67 lei în condițiile în care au fost și alți ofertanți.

 

 

Flagrant cu firma la vilă. DNA Iași vine la un ceai

Să reamintim că  jurnaliștii 7IAȘI au surprins în această vară mașinile firme Grup Construcții Est în timp ce aduceau muncitori la vila lui Scripcariu de pe Toma Cozma, imobil care atunci erau în renovare. Fotografiile și celelalte contracte încheiate de Grup Construcții Est cu UMF Iași au fost prezentate in articolul cu titlul „Flagrant! Firma abonată la contractele UMF a renovat firma rectorului”, publicat în data de 21 august 2019.

 

 

Este surprinzătoare reacția DNA Iași vis a vis de aceste afaceri din UMF. Procurorii nu au curiozitatea  să verifice dacă Scripcariu a plătit pentru renovarea vilei și ce căutau la casa acestuia mașinile și muncitorii societății care încasează milioane de euro de la UMF. În schimb, procurorii DNA Iași s-au deranjat să vină pentru un ceainic de 80 lei primit cadou de Doina Azoicăi, fost decan la Medicină Generală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here