Afacerist rus, executat după o țeapă cu terenuri în Bucium. Prețul pământului, umflat de patru ori

Cetățeanul rus David Segal, unul dintre principalii acționari ai Tehnosteel LBR SRL, este executat silit după o serie de afaceri frauduloase cu fabrica ieșeană @ Printre tunurile trase de acesta la fosta fabrică de țevi se numără vânzare unui teren în Bucium la un preț de 3,7 ori mai mare decât cel real, în contul unei datorii @ Datoria lui Segal către Tehnosteel era de 170.000 de euro, în vreme ce pământul făcea doar 43.000 de euro @ Țeapa rămâne țeapă: executorul scoate la licitație terenul la prețul real

Un afacerist rus, figură cvasi-anonimă în business-ul local, a tras un tun imobiliar de proporții în încercarea de a șterge urmele unei găuri de 170.000 de euro din contabilitatea firmei Tehnosteel LBR SRL, la care acesta era acționar. După ani de procese, lichidatorul fabricii de țevi încearcă prin intermediul unui executor să recupereze parte din banii cu care societatea a fost păgubită. Obiectul executării îl consituie un teren din Bucium, care a făcut de fapt obiectul tunului imobiliar. Licitația organizată de executor pentru vânzarea terenului de 1.300 metri pătrați din Bucium este programată în luna ianuarie a anului 2020.

Lichidatorul Casa de Insolvență Transilvania a avut nevoie de ani de procese și proceduri juridice ce păreau interminabile pentru a demonstrat că tranzacția dintre David Segal și firma la care acesta era acționar a fost una frauduloasă.

Schema: pârloagă pentru casă și teren cu 170.00 euro

În luna noiembrie a anului 2013, David Segal și soția acestuia, Natalia, au cumpărat de la Tehnosteel LBR SRL o casă și un teren de 936 metri pătrați. Prețul declarat al tranzacției a fost de 170.000 de euro, însă plata urma să fie efectuată la doai ani de la semnarea contractului, abia în noiembrie 2015.

Cu mai puțin de 8 luni înainte de împlinirea termenului de plată a sumei de 170.000 de euro, în martie 2015, Segal semnează cu Tehnosteel LBR SRL un contract de dare în plată pentru stingerea datoriei. Mai precis, acesta cedează în contul datoriei un teren în extravilanul municipiului Iași, în suparafață totală de 1.300 metri pătrați. Terenul este evaluat de către părți și nu de către un expert autorizat la suma de 170.000 de euro, adică fix valoarea datoriei pe care Segal o avea către Tehnosteel LBR SRL.

Final previzibil: firma intră în insolvență

La scurt timp, Tehnosteel LBR SRL a intrat în insolvență și după ce contabilitatea și documentele firmei au încăput pe mâna lichidatorului, a fost demonstrată frauda. Deși rusul David Segal a argumentat că tranzacțiile imobiliare au fost realizate înainte de declanșarea procedurii de insolvență, Casa de Insolvență Transilvania a reușit să demonstreze că afacerea a fost una premeditată, deoarece Segal se număra printre acționarii prinicipali ai Tehnosteel LBR SRL și avea cunoștință de declinul financiar al firmei. În final, instanța a dispus anularea contractului de dare în plată.

Tudor LEAHU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here