Finul ministrului Tudorel Toader, angajat în Ministerul Justiţiei

Alexandru Popica Loghin, finul ministrului Justiţiei ocupă din vara anului trecut în minister o funcţie asimilată judecătorilor şi procurorilor. Tânărul a negat orice intervenţie a ministrului Tudorel Toader, susţinând că nu au discutat înainte de concurs.

Citeste si: Averea lui Tudorel Toader, ascunsă pe numele fiului. Vilă în Copou la preț de apartament!

Alexandru Popica Loghin a fost unul dintre cei 472 de candidaţi pentru unul dintre cele 31 de posturi de „personal de specialitate asimilat judecătorilor şi procurorilor”, concurs organizat de Ministerul Justiţiei. Procedura a constat într-o probă de verificare a cunoştinţelor de limbă stăină, una scrisă şi un interviu, după cum scrie publicaţia Newsweek.

Tânărul a negat orice intervenţie a ministrului Tudorel Toader. „A fost un examen grilă ceea ce nu a afectat caracterul imparţialităţii examenului”, a declarat Popica Loghin pentru sursa citată. La rândul său ministrul Justiţiei a precizat că nu a avut nicio legătură cu acest examen şi că nici nu ştie cine au fost membri comisiei de examinare. „ „Nu am făcut parte din comisie, nici astăzi nu ştiu cine a făcut parte din comisie, cine a făcut subiectele şi cine a corectat!”, a declarat minsitrul.

Citeste si: “Concurs-șmen” pentru fiul lui Tudorel Toader. Universitatea a schimbat regulamentul pentru odrasla ministrului

Tatăl lui Alexandru Popică, Viorel, în prezent notar la Iaşi, a negat la rândul său orice implicare a ministrului în cariera fiului său. „Fiul meu a făcut unul dintre cele mai bune licee din România, Gheorghe Lazăr din Bucureşti, a avut a doua medie la absolvire la facultate şi a fost primul pe Moldova la examenul de avocat. S-a descurcat singur în carieră, eu nu m-am implicat”, a susţinut acesta.
Totuși, cei de la Newsweek subliniază că Alexandru Popică Loghin nu a avut întotdeauna aceste rezultate deosebite, în anul 2017 el picând, cu nota 6, examenul de admitere la doctoral al Universitatea din Iaşi.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here