Femeia sfâșiată de câini la Ciric a obținut daune record de la Primăria Iași

„Victima avea cel puţin 40 de muşcături, situate pe membrele inferioare, membrele superioare, torace, şold. Pacienta era îmbrăcată cu haine groase, dar chiar şi aşa toată îmbrăcămintea era zdrenţuită. Nu mai avea şosete şi era muşcată chiar şi în talpă. Era o imagine de coşmar“

Femeia care a fost mușcată de o haită de câini în zona Ciric în 2016 a câștigat o primă luptă cu Primăria Iași. În urma incidentului nefericit, Elena Tudosă, prin intermediul avocatului Gianina Poroșnicu, a acționat în judecată Primăria Municipiului Iași solicitând plata unor daune morale pentru trauma produsă cât și plata contravalorii serviciilor medicale achitate de femeiepentru ingrijirea rănilor produse în urma atacului. După mai bine de doi ani, judecătorii de la Tribunalul Iași s-au pronunțat în această cauză și i-au dat dreptate victimei. Elena Tudosă ar urma să primească de la Primăria Municipiului Iași 25.000 de lei cu titlu de daune morale și puțin peste 2.200 lei cu titlu de daune materiale. Totodată, municipalitatea trebuie să achite și cheltuielile de judecată cuantificate la aproximativ 5.500 lei.

”Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Tudosă Elena în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Iaşi. Obligă pârâtul Consiliul Local al Municipiului Iaşi să plătească reclamantei suma de 25.000 lei cu titlu de daune morale şi suma de 2209,74 lei cu titlu de daune materiale (sume actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii efective), precum şi dobânda legală la aceste sume calculată de la data de04.12.2016 până la data plăţii efective. Obligă pârâtul Consiliul Local al Municipiului Iaşi să plătească reclamantei suma de 5009,80 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Obligă pârâtul Consiliul Local al Municipiului Iaşi să plătească Statului Român suma de 504,9 lei cu titlu de ajutor public judiciar acordat reclamantei, constând în scutirea parţială de la plata taxei de timbru.” se arată în minuta instanței.

În timpul procesului, Primăria Iași a chemat în garanție societatea Salubris SA, considerând că aceasta este responsabilă de gestiunea câinilor fără stapân pe raza municipiului Iași. Prin urmare, instanța a decis ca sumele Salubris SA să achite toate sumele stabilite în sentință către Primărie: ”Admite cererea de chemare în garanţie formulată de pârâtul Consiliul Local al Municipiului Iaşi în contradictoriu cu chemata în garanţie SC SALUBIS SA. Obligă chemata în garanţie SC SALUBIS SA să plătească pârâtului Consiliul Local al Municipiului Iaşi suma de 27.209,74 lei cu titlu de despăgubiri plătite reclamantei şi suma de 5514,70 lei reprezentând cheltuieli de judecată suportate de pârât în prezenta cauză.”


Elena Tudosă a fost atacată în decembrie 2016 de o haită de câini maidanezi în timp ce se întorcea de la o fântână aflată în zona lacului Veneţia. Femeia a ajuns la Spitalul „Sfântul Spiridon“ cu zeci de muşcături pe tot corpul. Medicul care a preluat cazul la vremea respectivă a relatat atunci că nu mai văzuse atâtea muşcături la un singur pacient. „Victima avea cel puţin 40 de muşcături, situate pe membrele inferioare, membrele superioare, torace, şold. Pacienta era îmbrăcată cu haine groase, dar chiar şi aşa toată îmbrăcămintea era zdrenţuită. Nu mai avea şosete şi era muşcată chiar şi în talpă. Era o imagine de coşmar“, a precizat atunci dr. Gabriel Perianu, medic-primar UPU.

Rareș Neamțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here