Fâs și de la capăt!

Orice s-ar zice, vizita lui Dragnea în ținuturile nord estice n-a fost mare sfârâială, indiferent de stamba atribuită. Presa a extras un fâs și l-a făcut mare fapt de presă, la o decojire a evenimentului, reacția junelui din satul sucevean nemulțumit de calitatea drumurilor din comună, nu este altceva decât o lipsă de bun simț.

Vorbitorul spune una, creștinul a înțeles alta și se exprimă de-o manieră rurală, fapt ce scoate din sărite, în mod obișnuit, pe oricine. Din toată treaba asta s-a făcut un tam-tam de nedescris, și a ieșit un mare „nimic“, în condițiile în care marile probleme sunt în altă parte.

Pentru cei ce nu știu, referitor la drumurile proaste din județ, cei ce trebuie trași la răspundere sunt cei ce conduc județul, nu Dragnea, pentru că de drumurile județene CJ-ul se ocupă. În cazul Sucevei, domnul Flutur era cel ce trebuia strâns de organe de către protestatar.

Ori domnu Flutur? Avea cu totul și cu totul altceva de făcut, mai cu seamă că acum este deranjat la buget, după recenta sentință, care pune instituția pe care o păstorește să plătească nazat înapoi banii la Bruxelles pentru groapa de gunoi de pe Mestecăniș.

La fel și la Iași. Vă rupeți mașinile pe drumul de la Breazu? Întrebați-l pe domnul Maricel Popa despre asta, nu pe Dragnea. Nu eu am declarat anul trecut că-n toamna 2018 demarează lucrările la drumul interjudețean Iași  – Suceava și se începe taman de sus, de la rond. Nu.

Când a fost vorba de scandal, că oamenii s-au săturat, președintele CJ-ului l-a trimis pe Romeo Olteanu să calmeze spiritele cu certificarea câtorva studii, plus o ploaie de promisiuni, în condițiile în care mașinile circulă pe asfalt și nu pe studii. Plus de asta, oamenii așteaptă lucrări concrete și nicidecum cârpeli făcute de o firma contractată într-un anume fel.

Ce-a făcut domnul Popa în acest timp? Nu știm, dar am remarcat că, dă vina  pentru starea drumurilor județene pe cu totul altcineva. De numitul Brânză, renumit pentru performanța de a turna asfalt cu tot cu gropi și contractat de CJ pentru a face o seamă de drumuri, mucles. Alte firma nu-s în grații, altele nu … că nu.

Cu toate astea, CJ-ul de la noi în frunte cu președintele său funcționează după legea „avem cu ce, avem unde, avem cu cine, dar … de ce atâta grabă?“

Revenind la vizita greilor din capitală, am constatat că n-a prevăzut reprimirea lui Chirica în marea familie, singurele semne preliminare pentru o eventuală împăcare fiind prezența cumătrului Harabagiu în sală, mulțumirile partidului pentru sprijinul primăriei în ce privește organizarea evenimentului, plus tăcerea inexplicabilă a distinsului nostru primar, recunoscut ca vehement anti Dragnea.

Oricum, o eventuală revenire din pribegia politică pentru reașezarea ideilor social-emocrate, înapoi la matcă, n-ar fi o mare surpriză, indiferent de ieșirea din scenă sau nu, a actualului șef al PSD.  O mare ușurare ar fi la cei din CL, care n-ar mai trebui să mimeze apartenența la majoritate și să voteze pentru ce trebuie cu frica-n sân.

Nu mai pomenim de evaporarea aurei de dizident din creștetul edilului Chirica și prăbușirea numărului de aplauze pe social media la un minim de partid, deci decent … etc.

Numai de bine,

Văru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here