Fadi Ramadan, cel mai bogat arab din Iași, a suflat de sub nasul imobiliarilor pontul momentului

@ Omul de afaceri a negociat cu zeci de proprietari ai apartamentelor din casele situate pe strada Elena Doamnă 41 – 43, reușind astfel să pună mâna pe clădirile și terenurile râvnite de mai toți investitorii imobiliari @ Pentru imobilele aflate la kilometrul zero al orașului, peste drum de turnul UMF, Fadi Ramadan a oferit doar câteva sute de mii de euro, dar și apartamente în alte zone ale Iașului

Cunoscut în special pentru afacerile pe care le derulează în domeniul HoReCa, Fadi Ramadan joacă tare și în imobiliare. Acesta a reușit să pună mâna pe una dintre cele mai râvnite propriteăți din Iași, două clădiri situate pe strada Elena Doamna la numerele 41 și 43. Omul de afaceri de origine libaneză și stabilit la Iași în urmă cu 30 de ani a negociat cu fiecare proprietar în parte, achiziționând pe parcursul a câtorva luni din 2020 și 2021 apartament cu apartament, pentru ca în final să pună mâna pe cele două clădiri, dar și pe mai multe anexe ale acestora.

Apartamentele au fost achiziționate la prețuri cuprinse între 10.000 de euro și 55.000 de euro. Însă, pentru câteva dintre imobilele aflate pe strada Elena Doamnă, Fadi Ramadan a oferit la schimb apartamente pe care le deținea în diferite zone ale orașului.

Teren închiriat de la Primărie

Cele două clădiri achiziționate de către Fadi Ramadan au o amprentă la sol de 449 mp respectiv 271 mp, ultima fiind edificată pe două niveluri. Anterior, apartamentele au fost cumpărate de la Primăria Iași de către foștii chiriași la prețuri cu mult sub cele practicate pe piață. Odată cu parafarea contractelor de vânzare-cumpărare, foștii proprietari au transmis omului de afaceri și soției acestuia și contractele de închiriere a terenurilor încheiate cu Primăria Iași.

Una dintre clădiri se află într-un stadiu avansat de degradare și necesită intervenții semnificative. Până în prezent, noul proprietar nu a anunțat autoritățile locale cu privire la ceea ce intenționează să dezvolte pe proprietatea de pe strada Elena Doamnă, dar a împrejmuit terenul cu un mesh pe care sunt imprimate fotografii cu clădiri reprezentative pentru istoria Iașului.

Asociat la cafenele și restaurantele din Palas și Iulius Mall

Fadi Ramadan derulează anual afaceri de ordinul milioanelor de euro. Acesta deține împreună cu diferiți parteneri majoritatea restaurantelor și cafenelelor din Parcul Palas (Fenice, Tribeca, Madison, Czech In, Chef Galerie) precum și cafenelele La Corniche din Iulius Mall și Palas Mall. Fadi, cum îi spun apropiații, derulează afaceri și în zona imobiliară, deținând zeci de apartamente pe care le închiriază preponderent studenților străini.

 

1 COMENTARIU

  1. Si cu ajutorul cui a cumpărat? Cine a dat informatii si date cu caracter personal? Cine a dus proprietarii chiar cu masina primăriei la notar? Ei, asta dilemă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here