Experiențe terifiante pentru Alexei Navalnîi: a fost trimis la carceră în cea mai rea închisoare din Rusia

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a făcut public faptul că oficialii de la colonia penală din Arctica l-au izolat într-o celulă minusculă pentru o presupusă infracțiune minoră, creând astfel o presiune suplimentară asupra celei mai mari figuri politice care se opune președintelui Vladimir Putin. Informația a fost transmisă prin intermediul rețelelor de socializare și confirmată de către The Associated Press.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, execută o pedeapsă de 19 ani sub acuzația de extremism și a fost recent transferat într-o colonie penală cu „regim special” în regiunea Arctică, situată deasupra Cercului Arctic. Deși fusese anterior închis în regiunea Vladimir din centrul Rusiei, a fost transferat la o distanță semnificativă, în orașul Kharp, la aproximativ 1.900 de kilometri nord-est de Moscova.

Navalnîi a afirmat că i s-a ordonat să petreacă șapte zile într-o celulă de pedeapsă, acuzat de refuzul de a se supune „protocolului”. Această mutare vine ca urmare a sarcasmului lui Navalnîi, care exprimase anterior îndoiala că Putin ar renunța la presiunile asupra sa într-o colonie din nordul îndepărtat.

Colonie penală Arctică, situată în apropierea zonei Vorkuta, cunoscută pentru minele sale de cărbune din perioada Gulagului, reprezintă un loc aproape izolat de restul lumii, iar aliații lui Navalnîi susțin că acest transfer reprezintă o nouă tactică de a-l intimida și de a-i limita accesul la exterior.

Este notabil faptul că la această colonie, fiind într-o celulă de pedeapsă, plimbarea în curtea închisorii este permisă doar la ora 6:30 dimineața, chiar în condițiile în care temperaturile scad până la minus 32 de grade Celsius. Observatorii și aliații opoziției exprimă îngrijorări cu privire la măsurile dure și aparente presiuni psihologice exercitate asupra lui Navalnîi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here