EXCLUSIV! Bebe-Chirica își face palat de 820 metri pătrați. Cum justifică primarul 1 milion de euro?

Mihai Chirica construiește un adevărat palat pe terenul pe care l-a cumpărat pe numele fiului, Ștefan, în vârstă de doar 4 ani @ 7IAȘI a intrat în posesia proiectului tehnic al „Palatului Chirica”@ Conform acestui document, care a intrat în circuitul de autorizare, casa de pe strada Manolache Drăghici va avea trei niveluri, o suprafață totală de 820 mp și o amprentă la sol de 300 metri pătrați @ Vila-mamut va avea patru dormitoare generoase cu dressing-uri și băi proprii, iar la parter, pe lângă vestibul, living și „zona de dining” este prevăzut și un birou @ Casa și terenul ridică investiția imobiliară a familiei Chirica la o valoare de aproximativ 1 milion de euro  @ Ștefan Chirica are doar 4 ani și este reprezentat în fața instituțiilor de către bunică, Silvia Chirica @ Terenul aflat la 100 de metri de Bolta Rece a fost achiziționat pe numele mezinului Chirica în august 2018 pentru suma de 250.000 de euro, dezvăluirea fiind făcută de publicația Reporter de Iași

Primarul Mihai Chirica ridică un adevărat palat pe terenul pe care l-a cumpărat pe numele fiului său, Ștefan. La momentul achiziției terenului, mezinul Ștefan Chirica avea doar 11 luni. Acum a ajuns la vârsta de 4 ani și își face o casă încăpătoare: 820 metri pătrați de construcție distribuiți pe trei nivele, demisol, parter și etaj.

În iunie 2020, Primăria Iași a emis un nou certificat de urbanism pentru casa primarului: „construire locuință individuală și anexe”. Bineînțeles, informațiile privind identitatea beneficiarului au fost anonimizate. Certificatul de urbanism prevede indicatori generoși pentru viitoarea construcție: 50% – Procentul de Ocupare al Terenului (POT) și 1,8 – Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT). Terenul de 840 metri pătrați se află într-o zonă protejată istoric, fapt pentru care orice construcție trebuie aprobată de Comisia Zonală a Monumentelor Istorice (CMZI).

Din 2020 și până în prezent, proiectul vilei lui Chirica a fost dezbătut în mai multe ședințe ale CMZI, dar verdictul a fost amânat în repetate rânduri, fie din cauza documentației incomplete, fie din motive de ordin tehnic și estetic. Acum proiectul „Palatului Chirica” a intrat în linie dreaptă.

Proprietate de bugetar: 1 milion de euro. Cum arată „Palatul Chirica”

Oficial, Mihai Chirica trăiește din leafa de primar și din veniturile soției, angajată la firma mamei, Lacta Han Prod SRL. Cu toate acestea, familia Chirica s-a angajat la o investiției imobiliară cifrată la 1 milion de euro. O sumă amețitoare chiar și pentru cei mai înstăriți oameni de afaceri!

Cum va arăta vila lui Bebe-Chirica? Casa va avea o amprentă la sol de 300 metri pătrați. La demisol, proiectul prevede mai multe spații tehnice și un garaj mare care ar trebui să adăpostească trei autoturisme.

Accesul în casă nu se va face direct, ci printr-un vestibul. Tot la parter va fi și biroul în care cel mai probabil va lucra primarul Mihai Chirica. Urmează un living generos și o „zonă dining”, unde se va servi masa. Tot pe la parter se va face accesul și către terasa din spatele casei.

Camerele de la etaj sunt distribuite în jurul unui „gol deschis” de deasupra zonei de dining de la parter. Patru dormitoare cu dressing și baie proprie vor fi amenajate la etajul clădirii, dar și un mic hol, o așa-numită zonă de relaxare.

Mama primarului Chirica a strâns 250.000 de euro din pensie

În august 2018, Ștefan Chirica, în vârstă de doar 11 luni la acea vreme, a cumpărat terenul de 836 metri pătrați de pe strada Manolache Drăghici cu suma de 250.000 de euro. A fost reprezentat în fața notarului de către bunica sa, mama primarului Mihai Chirica.

Dezvăluirea a fost făcută un an mai târziu, în iunie 2019, de către jurnaliștii de la Reporter de Iași care au titrat: „BEBE-CHIRICA MILIONARUL. Primul copil de 1 an al unui baron local din România care cumpără o proprietate de 250.000 de euro”

„Primarul abia și-a terminat vila secretă, de 200.000 de euro, de la Frasin, și a trecut la o nouă achiziție exorbitantă. A cumpărat 836 mp pe Sărărie, la 100 m de Bolta Rece, una din puținele suprafețe atât de mari care mai pot fi găsite în zona de case Centru-Copou.

Tranzacția s-a făcut pe numele fiului său, care la acea dată avea 11 luni. Curator a fost mama primarului, de 74 de ani, și care are o pensie cumulată cu soțul său de 500 de euro.

Copilul apare în autorizația de demolare a imobilului de pe această proprietate, o scăpare a celor din Primăria Iași, firul de la care a plecat investigația REPORTER. Chirica a refuzat să explice de unde are cei 250.000 de euro, iar mama sa a încercat să-l acopere: „Am strâns din pensie”, au scris ziariștii de la Reporter de Iași.

Vezi textul integral aici: https://www.reporteris.ro/exclusiv/anchete/item/89772-bebe-chirica-milionarul-primul-copil-de-1-an-al-unui-baron-local-din-rom%C3%A2nia-care-cump%C4%83r%C4%83-o-proprietate-de-250-000-de-euro-exclusiv.html

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here