Eurovision 2024 fără România! Țara noastră n-a plătit taxa de participare la concurs

Uniunea Europeană de Radio-Televiziune a făcut publică lista țărilor participante la concursul Eurovision pentru anul următor, iar România nu se regăsește printre acestea. Excluderea țării noastre este atribuită neplății taxei de participare, care pentru acest an a fost stabilită la suma de 180.000 de euro. Cu toate acestea, oficialii au informat că negocierile pentru participarea României încă se desfășoară.

În competiția din acest an, reprezentantul României, Theodor Andrei, nu a reușit să se califice în finala desfășurată la Liverpool. Ediția următoare a Eurovision, programată în luna mai, va avea loc în Suedia, care a fost desemnată gazda celei de-a 68-a ediții a concursului internațional. Organizatorii au anunțat că evenimentul din 2024 se va desfășura în orașul Malmö, pe 11 mai, iar semifinalele vor avea loc pe 7 și 9 mai.

Această decizie vine în urma victoriei cântăreței suedeze Loreen, cu piesa „Tattoo”, în cadrul concursului din acest an de la Liverpool. Conform tradiției Eurovision, țara câștigătoare are responsabilitatea de a găzdui evenimentul în anul următor. Suedia, care deține recordul de victorii la Eurovision la fel ca Irlanda, cu șapte ediții câștigate, a găzduit deja concursul de șase ori, inclusiv de două ori în orașul Malmö (în 1975, 1985, 1992, 2000, 2013 și 2016).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here