Entelektoali ,, dă dreapta ,, cu apucături de mahala cleioasă

 

Despre găinațurile celor doi vedeți de cartier mărginaș, adică duetul de care e vorba în rîndurile următoare, am mai scris în pagina asta. Primul, solistul zis Adrian Christescu, e un papițoi gonflat cît cuprinde, fost mare liberal & consul cică onorific al Ungariei, afacerist falimentar, crîșmar cu figuri, scrietor de mîna a patra și umflător în pene de cocoș jumulit. Plus tupeu cît încape.

Al doilea, acompaniatorul zis Gabriel Toma, e un fost jurnalist sportiv de mîna a treia & șefuleț jmeker pe la o multinațională de telefonie mobilă ( pe vremea cînd firmele astea aveau un monopol și mai nesimțit ca acum, cam ca al firmelor de stat ). Plus activist tare înfoiat al partidului cu Cioloș la volan ( și mai nimic în remorcă ).

Doi mari progresiști ,, dă dreapta ,, , chipurile, faruri ale civilizației și progresului, cum ar veni. Dar cu un nivel de mahala, cum au dovedit și altă dată, nu doar recent. În public, nu la un șpriț dosit, cu alți rafinați cleioși ca ei. Să vadă tot cartieru’ ce pot mușchii lor cerebrali. Și să moară dujmanii dă ciudă, că n-au valuarea lor !

Un astfel de dujman al celor doi progresiști ,, dă dreapta ,, e șeful pesediștilor bahluiezi, Marcel Popa. Dujman vizavi de care rafinatul Christescu are un vis erotic măreț, mărturisit public, ca să știe toți votanții partidelor reformatoare : să-l prindă la întuneric pe șeful pesedist și să-l bărbierească total, cu cuțitul de tăiat hîrtia, începînd cu pilozitățile de pe bucile președintelui Consiliului Județean Iași. Probabil că începînd cu buca dreaptă, ca un liberal adevărat.

Ca să nu rămînă penibilul Christescu singur în țarcul pentru behăitori jenanți, i s-a alăturat și PLUS-istul Toma, pe același ton de crîșmă periferică, cu părerea că șefului de la CJ Iași s-ar putea să-i placă bărbieritul dorsal pe întuneric. Iar ca să fie garnitura de găinaț completă, au mai dat cu like-ul în fasole încă vreo cîțiva entelektoali civici & progresiști. ,, Dă dreapta ,, , cum al’fel .

Cînd ăia care vor să ne scape de mîlul pesedist se comportă în public ca niște căruțași amețiți de băutură, într-o crîșmă din Popricani, viitorul nu sună deloc bine. Ce pretenții mai au figuranții ăștia ieftini de la votanții purtători de sapă, fără cultura mare din capul acestor fazani de asfalt, cu glod în pene ?

Deși s-ar putea ca mulți votanți pesediști de la țară să aibă mai mult bun simț decît duetul ,, urban ,, Christescu-Toma. Sau mai degrabă sub-urban, dacă e să judecăm după apucăturile celor doi.

Pînă cînd vom afla vestea că liberarul Christescu, secondat de PLUS-istul Toma, l-a bărbierit dorsal și nocturn pe pesedistul Popa, o recomandare pentru cei doi frizeri amatori : exersați manevra pe propriile voastre dosuri. Cu sapa. Sau și pe propriile cavități craniene, că mari deosebiri nu par a fi, comparativ cu dosurile aferente. Succes și cremă Nivea !

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Acest Toma gireaza infractiunea de evaziune fiscala in toata splendoarea ei,promovand un grup pe facebook , chipurile ca incurajeaza Iasul vrea produse locale sau naturale.Ba mai mult, chiar el vanzator de zacusca si alte cele facute prin bucataria proprie. Aici, producatori si gospodine au de vanzare produse din ograda si din bucataria apartamentului, evident fara vreo autorizatie dsv sau bon fiscal. Cu cateva exceptii. Aici se vand de la legume-fructe la oua,pui taiati si carne de porc, diverse dulceturi si zacusti facute prin ograda cu gastele care ridica praful pe langa ceaun, prajituri si torturi facute prin bucatarii obscure, lactate ori masline si ulei de masline (locale????), toate vandute prin parcarile Kaufland, Ldl sau fix la bordura, direct din portbagaj.
    Cum spuneam, evaziune cat incape si produse fara vreo monitorizare privind conditiile igienico-sanitare, toate girate de politicianul Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here