Drama unei mame singure cu doi copii racolată prin metoda “Loverboy”

Într-un caz de prostituție și proxenetism, finalizat în instanțele din Alba, trei persoane au fost condamnate la închisoare pentru trafic de persoane. Cei doi bărbați și o femeie au fost găsiți vinovați de recrutarea, transferul și exploatarea unei femei în scopul practicării prostituției, folosind metoda „Lover Boy”.

Femeia, în vârstă de 25 de ani, trecea printr-o perioadă dificilă, fiind singură, cu doi copii și afectată emoțional. Ea a cunoscut un bărbat pe internet, care i-a promis că vrea să își întemeieze o familie și a invitat-o să locuiască cu el. În februarie 2022, după ce a ajuns în locuința acestuia, bărbatul i-a propus să facă videochat, idee refuzată categoric de femeie. Folosind metoda „Lover Boy”, bărbatul a reușit să câștige încrederea femeii, inducându-i ideea că își dorește o relație serioasă, deși scopul real era să o exploateze în scopuri financiare prin practicarea prostituției. Această manevră a fost confirmată de conversațiile purtate între cei doi, în care bărbatul se adresa femeii cu termenul „pui” și-i spunea că o iubește. Într-o seară, acesta i-a propus să facă videochat, însă femeia a refuzat. Ulterior, bărbatul a transportat-o în Pitești, unde a venit în contact cu ceilalți doi inculpați. Aceștia au decis să o introducă pe femeie în industria prostituției.

Transferarea femeii s-a realizat conform planului inițial, iar aceasta a fost adusă la apartamentul celor doi inculpați. Aici, în contextul refuzului său de a se prostitua, femeia a fost constrânsă fizic și psihic, fiind amenințată și bătută. Chiar dacă a refuzat inițial, a fost obligată să practice prostituția, inclusiv prin publicarea unui anunț pe un site specializat în escorte.

Documentarea faptelor s-a realizat și prin perchezițiile informatice ale telefoanelor celor trei inculpați, unde s-au descoperit conversații și imagini relevante pentru caz. Această situație a cauzat traumatizarea victimei, afectată deja emoțional din cauza unei relații abuzive anterioare, starea sa psihică degradându-se în urma infracțiunii suferite.

În final, instanța a emis sentințe pentru cei trei inculpați: Sărărescu Alexandru a primit 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare, Mărunțelu Bobi a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare, iar Tudor Andreea a primit o condamnare de 3 ani cu suspendare pe un termen de 4 ani. Ca parte a sentinței, cei trei au fost obligați să plătească victimei daune morale în valoare de 30.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here