Dragnea începe Jihadul

Evoluția ultimelor evenimente în cadrul PSD dă frâu liber la pronosticuri. Unii zic că Dragnea va mătura de acum tot ce stă în cale, alții prevăd începutul sfârșitului. Sincer, dacă infractorul ăsta nu ar fi președintele partidului de guvernământ, m-ar durea în cot de ceea ce se întâmplă. Cum însă deciziile luate de aceste personaj aflat în afara oricărei rațiuni îmi afectează direct viața, evident că mă preocupă ceea ce urmează să facă. Atât la nivel local cât și la nivel central.

Ecaterina Andronescu a avut tupeul să îi certe, la pachet, pe Tudose și pe Dragnea, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD. Evident că orgoliul lui Dragnea a fost grav afectat, prin urmare a executat-o scurt și cuprinzător. Cu o parșivenie tipică parvenitului, Dragnea i-a promis doamnei ce a vrut să audă: ba premier, ba ministru al educației. Așa că doamna a mușcat, iar Dragnea i-a tras clanță după clanță doamnei Ecaterina, lasând-o în offsaid în fața partidului. Și ca să o umilească până la capăt, a schibat-o și din poziția de președinte al Comisiei de Învățământ din Senat. Fără să clipească și fără să se gândească la eventualele pierderi, Dragnea e executat unul dintre cei mai vechi membri de partid. Fiind un partid de șacali, sunt sigur că nimeni nu va plânge după Ecaterina Andronescu, fiind destui doritori să-i ia locul. Faptul că Dragnea nu iartă este binecunoscut, dar reacția lui ultrarapidă, în a executa un personaj care i s-a opus, îmi confirmă un singur lucru: din conflictul cu Tudose lui Dragnea i-a mai crescut un rând de coaie. A văzut că are majoritatea în partid în orice moment și că deciziile nu îi sunt puse la îndoială, prin urmare, poate să facă orice vrea din momentul de față. Dragnea poate începe Jihadul în partid împotriva tuturor celor care i s-au împotrivit. De acum timpul lucrează în favoarea lui.

La Iași, primarul Mihai Chirica a ieșit în nenumărate rânduri în public să-l atace pe Liviu Dragnea. Dragnea a reacționat până acum doar tăind finanțările pentru municipiul Iași, fapt care ne-a afectat pe toți. Pentru o primărie care nu are niciun proiect european de investiții în derulare și este obișnuită doar să cheltuie bani, nu și să producă, lipsa finanțărilor de la bugetul central este un dezastru. Însă, la cum am văzut că acționează Dragnea s-ar putea ca lucrurile să nu se oprească aici. Liviu Dragnea a fost pe punctul de a arunca țara în aer în două rânduri, deci nu îl văd să aibă vreo remușcare în a bloca un oraș. În momentul de față, PSD+ALDE au majoritatea în Consiliul Local. Până acum consilierii majorității au votat toate proiectele lui Mihai Chirica și totul a decurs după voia edilului. Problema e ce se va întâmpla dacă ordinul pe unitate la PSD va fi să nu mai fie votat niciun proiect propus de Mihai Chirica. Ce se va întâmpla dacă majoritatea va schimba foaia de parcurs și va avea alte priorități? La fel ca și în cazul lui Andronescu, și la PSD Iași sunt suficieți de mulți șacali care abia așteaptă semnalul de execuție a lui Chirica pentru a prelua frâiele în Primărie. Mulți așteaptă să revină la butoane iar alții visează de mult borcanul cu miere de la urbanism. Lui Chirica nu îi pot la funcția, dar îi pot lua puterea de decizie, inclusiv aparatul de susținere și de propagandă. Vom avea din nou circ, din nou blocaje, exact ca pe vremea lui Constantin Simirad, iar Iașul va bate pasul pe loc.

Rareș Neamțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here