Dr Bogdan Iliescu, yesman & nesimțit politic lăberal

despre un cucuzel de baltă bahluieză, cu flatulențe mentale pseudo-brătienești

 

 

Gaudeamus igitur, cetățeni & cetățene de pe malurile glorioase ale Bahluiului ! Galeria de pîrțuri politico-administrative ieșene – gonflabile, nesimțite & hotărîte – s-a lăbărțat cu un nou nume : dr Bogdan Iliescu – șef liberal, consilier local, neurochirurg mondial și profesor probabil galaxial la sărmana și degenerata universitate medicală ieșeană de stat ( cea care face de rîs, majoritar și permanent, numele  ultra-onorabil al patronului ei spiritual ).

În fine, în loc de Gaudeamus igitur ar fi mai potrivită, probabil, o versiune ceva mai consonantă cu realitatea bogdan-iliescistă & lăberală – Grămădeamus ici-n tur. Sau în c…ontur, eventual, ca să pricepeze aluzia și alde nașii Costel Alexe-Tablă & Mihai Chirica-Bloace . Deși, după perla recent produsâ de juna speranță penelistă ( o perlă generată de intestinul gros mental din dotarea doctorului lăberal B. Iliescu ) nu de aluzii ar fi nevoie, ci de o terapie de urgență, prin șuturi dorsalo-verbale aplicate pacientului din Consiliul Local Iași. Dimineața, la prînz și seara, cu pauze pentru găleți cu apă rece, turnate peste cutia ucraineană a flatulentului verbal by PNL.

Ce simptome atît de grave are pacientul politic Bogdan Iliescu, încît să recomand  aparținătorilor lui ( cei puțini, încă ne-contaminați ) aplicarea acestui tratament drastic ?  Simptomele au la bază diagnosticul pus cîndva de un țăran ardelean premierului Nicolae Iorga : dom’ profesor, dumne’ta ăi hi avînd multă minte, da’ nu-i tătă bună. În cazul consilierului, doctorului & profesorului Bogdan Iliescu, deficitul de minte nu prea bună pare a se localiza în zona simbolică a obrazului. Adică, oleacă mai precis din punct de vedere anatomic, în zona cerebrală a nesimțirii și a slugărniciei.

Mai exact : după cum putem afla dintr-o înregistrare video postată pe Facebook, consilierul liberal Bogdan Iliescu a găsit, prin auto-trepanare politică, motivele blocajelor sufocante de pe străzile Iaşului, blocaje în care sînt prinși zilnic, cel puțin de două ori, zeci de mii de ieșeni, sechestrați în mii de mașini : educația deficitară a romînilor și obiceiul lor primitiv de a-și duce zilnic copiii la școală, timp de mai multe luni pe an.

Și mai exact : în viziunea vizuinii mentale bogdan-iliesciste, primăria condusă de Mihai Chirica ( colegul mai mare al doctorului auto-trepanat) are dreptate să nu se grăbească deloc cu construirea de pasaje auto care ar mai reduce din blocaje. Și, în general, primăria chiricheză are dreptate să nu facă nimic ca să deblocheze traficul auto infernal. Fiindcă și cu zece benzi pe sens ( zice dr Tata Omid ), tot blocaje ar fi, că fi’n’că romînii ie ne-ieducați, băăi, d’aia. Iar cînd nu ie școală, nu mai ie nici aglomerație, p’ecum a co’statat savantul nulii, marele cerebros lăberal Bogdan Iliescu.

Deci școala îi di vină, mama ei az’ și mî’ne. Așa că treaba cu circulația auto de coșmar e clară, băi ne-educaților care sînteț’ voi ne-educați : nu primăria lu’ colegu’ iliescist Chirica ie dă vină, ci voi, ieșenilor & romînejilor, fi’n’că nu luați lecții de educație de la dr. asist. univ. B. Iliescu. Și vă mai și duceți copiii la școală cu mașina, în loc să-i lăsați să se înghesuie prin autobuze & tramvaie care întîrzie, sînt insuficiente și în care, uneori, nici nu poți urca, de pline ce sînt. Claaar ?!

Ca să parafrazez o vorbă veche : poți scoate omul din rahat, dar rahatul din om – mai greu. Cam la fel pare a sta treaba și cu acest pîrț politic, gonflabil și nesimțit. Fiindcă degeaba o fi făcut el specializări prin Texas, că emite verbal flatulențe mentale ca-n Coreea de Nord. Ori ca în Romînia ceaușistă, cea care pare să fi lăsat dîre grele printre sinapsele domnului tovarăș lăberal Bogdan Iliescu. Ori poate că, la Houston, ‘mnealui o fi făcut specializare în cosmodromărie cu tractorul, ori în neurochirurgie pentru marțieni, miercurieni sau joieni iliescoși, altfel nu prea se explică penibilul greu cu care s-a acoperit ieminentul savant & iminentul reziduu politic, în încercarea lui jalnică de a-i ține partea colegului & multi-inculpatului primărez Chirica Mihai.

Sincer, fără glumă, dincolo de gazele politice și intestino-cerebrale expulzate public de dr. Iliescu, eu m-aș teme să mă las pe mîna unui chirurg care, fără pic de jenă, se face de rîs într-un mod atît de prostesc și de arogant , vecin cu idioțenia. Oricît de diferite ar fi politica și medicina, cine fată azi un ou, mîine-ar putea fi un bou. Unul care, turmentat de slugărnicie cronică, tîmpenie acută sau alte boli socio-mentale, ar putea confunda o zonă cerebrală aflată sub bisturiu cu un cartier aflat sub călăreala chirico-liberală. Iar în cazul ăsta blocajul pacientului ar putea să nu mai fie temporar, ca al ieșenilor blocați în traficul auto, ci definitiv. Și ireparabil.

Nu ne rămîne decît să sperăm că doctorul Bogdan Iliescu nu e la fel de penibil și de toxic ca-consilierul local cu același nume. Dincolo de asta însă, un lucru e sigur : dacă ăștia sînt tinerii specialiști liberali, școliți în Occident și întorși ca să ne civilizeze și să ne fericească administrativ, eu votez cu Partidul Babelor Descîntătoare. Alea măcar știu că, dacă berbecii sînt căpiați și rag ca boii, oile ajung sigur în rîpă.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here