Dezvoltatorul de la Evergreen Towers a oprit apa în bloc locatarilor care nu l-au votat şef de asociaţie. „Suntem șantajați și hărțuiți. Comportament de interlop”

Mai mulţi locatari din blocurile Evergreen Towers ridicate de dezvoltatorul Ciprian Ciubotariu s-au trezit în pragul Sărbătorilor de iarnă cu apa oprită. Omul de afaceri a oprit apa doar celor care nu au fost de acord cu numirea sa ca preşedinte al noii asociaţii de proprietari din complexul Evergreen Towers. „Proprietarii care au presiune normala la robinet au semnat fie in ziua de 4 decembrie fie ulterior documentele pentru infiintarea asociatiei de proprietari iar cei care nu au apa sunt acele persoane care fie nu au semnat voit, fie nu au fost prezenti in adunarea generală respectivă”, a spus unul din locatarii afectaţi. Pe grupul de whatsapp al locatarilor din complexul Evergreen, proprietarii apartamentelor se plâng că sunt șantajați și hărțuiți de către dezvoltator: „Hai ca să fie clar pentru toată lumea, suntem şantajaţi şi hărţuiţi pentru faptul că nu am semnat pentru asociaţie. Comportament de interlop”

Un nou scandal a izbucnit în complexul de blocuri Evergreen Towers, de pe strada Aurel Vlaicu, ridicat de dezvoltatorul Ciprian Ciubotariu şi soţia acestuia, Eliza. Nemulţumit de faptul că nu toţi locatarii au fost de acord cu numirea sa ca preşedinte al noii asociaţii de proprietari din complex, Ciubotariu, patronul firmei CCI Construct Company SRL, le-a oprit acestora apa curentă fix înainte de sărbătoarea Crăciunului. O bună parte din locatarii blocurilor C1 şi C2 s-au trezit cu câteva zile înainte de Crăciun cu presiune scăzută la robinete. Cei care au semnat pentru numirea lui Ciubotaru ca şef de asociaţie nu au avut vreo problemă cu apa de la robinete.

Au refuzat să-l pună pe Ciubotariu şef de asociaţie

Locatarii din complexul de blocuri au avut la începutul lunii decembrie 2023 adunarea generală a proprietarilor pentru înfiinţarea asociaţiei de proprietari din cadrul Evergreen Towers. În cadrul întâlnirii o parte din proprietarii prezenţi nu au fost de acord cu documentele propuse spre depunere la dosarul de înfiinţare de către firma CCI Construct Company SRL prin reprezentaţii săi, documente ce includ un statut care a fost citit în momentul adunării generale, dar care nu s-a supus dezbaterii. În plus, locatarii nu au fost mulţumiţi si de auto-propunerea în calitate de preşedinte al asociaţiei a lui Ciprian Ciubotariu, proprietarii prezenţi chiar votând împotriva acestuia.

Răzbunarea dezvoltatorului: a oprit apa celor care nu l-au votat

Ulterior, după câteva săptămâni, o parte din oamenii din complexul de blocuri s-au trezit că nu mai au apă la robinete.
„În urma discuţiei cu diferiţi proprietari din complexul Evergreen Towers, blocurile C1-C2, am constatat că au apa oprită/robinetul parţial închis, lucru selectiv ce nu ţine cont de etaj – astfel că sunt apartamente la etajele superioare care au apă în condiţii normale in timp ce apartamente de la etaje inferioare dar pe aceeaşi coloană de apă, nu au presiune la robinet”, a spus unul dintre oamenii afectaţi.
Cei care nu au semnat pentru numirea lui Ciubotariu ca şef de asociaţie au rămas în continuare cu presiune la apă.
„Proprietarii care au presiune normală la robinet au semnat fie în ziua de 4 decembrie, fie ulterior, documentele pentru înfiinţarea asociaţiei de proprietari, iar cei care nu au apă sunt acele persoane care fie nu au semnat voit, fie nu au fost prezenţi în adunarea generală respectivă”, a menţionat locatarul.

Tehnică securistă: a oprit apa

Oamenii susţin că Ciubotariu încearcă să-i determine să revină asupra deciziei de a nu-l vota ca şef de asociaţie. Oamenii s-au trezit în urmă cu câteva zile că nu au presiune la apă pentru a găti sau spăla chiar în toiul Sărbătorilor de Iarnă.
„Acest lucru a fost confirmat şi de catre reprezentaţii Urbica care se ocupă de dosarul de înfiinţare a asociaţiei de proprietari, că robinetele au fost parţial închise de către reprezentanţii CCI Construct Company SRL şi că revenirea la normal a presiunii apei din apartament este condiţionată de semnarea documentelor pentru acordul de înfiinţare a asociaţiei, deşi nici atunci nu ai o garanţie. Consider astfel că acest lucru reprezintă o tehnică a dezvoltatorului CCI Construct Company SRL de forţare a semnării actelor de înfiinţare a asociaţiei de către proprietarii care nu sunt de acord pentru că dezvoltatorul îşi poate dobândi într-un mod injust un folos”, a mai spus persoana afectată.

Disperare printre locatari! Soţii Ciubotariu le-au închis uşa în nas

Pe grupul intern de WhatsApp al locatarilor, oamenii şi-au arătat nemulţumirile, unii neînţelegând de ce o parte au presiune la apă, iar alţii nu. În cele din urmă au lămurit problema şi au arătat cum Ciubotariu se răzbună pe ei.
„Hai ca să fie clar pentru toată lumea, suntem şantajaţi şi hărţuiţi pentru faptul că nu am semnat pentru asociaţie. Data viitoare o să găsească un alt motiv şi o să facă la fel, nu o să fie niciodată mai bine cât timp umblă liber. Am încercat să discut azi direct cu Ciprian, i-am explicat că semnez hârtia de <<căcat>> şi vreau asociaţia mai mult ca el, dar n-a vrut să dea drumul la apă şi mi-a închis şi blocat numărul. Comportament de interlop. Pentru restul care nu aveţi apa oprită, staţi liniştiţi că dacă vă plătiţi taxele de protecţie o să fiţi ok”, se arată în mesajul unui alt locatar din complexul Evergreen Towers.

Dezvoltatorul: vina este a proprietarilor

Dezvoltatorul Evergreen Towers, Ciprian Ciubotariu, a evitat initial să recunoască problema.
„Nu știu despre ce vorbiți. Dați un mail pe adresa oficială”, a spus Ciubotariu.
Ulterior, un reprezentant al CCI Construct Company SRL a susținut că vina aparține proprietarilor care nu au vrut să se constituie în asociație și să plătească pentru mentenanța echipamentelor din cadrul complexului Evergreen.
„Noi am vândut apartamentele și am anunțat că nu sunt înscrise la o asociație de proprietari. Noi nu furnizăm apă, ci vindem apartamente. Ei nu vor să înscrie apartamentele la asociație. În contract scrie că trebuiau să cotizeze pentru un fond de rezervă necesar pentru utilități. Au fost informați să se organizeze pentru susținerea mentenanței. Nu este obligația dezvoltatorului. Ei nu doresc să se pună la punct și să constituie acel fond. Problemele țin de pompa de presiune. Am vândut apartamentele fărăp cost de mentenanță. Au vrut să cumpere ieftin, fără să se mai asigure. Scrie clar în contract”, a spus reprezentantul firmei lui Ciubotariu.

Vlad ROTARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here