Dezvoltatorul Radu Băcăoanu a comis-o din nou. Amendă pentru lucrări neautorizate în cartierul din Valea Lupului

Radu Băcăoanu, controversatul dezvoltator imobiliar al proiectului Cubic Village, din Valea Lupului, cel care are la activ două autorizații de construcție anulate de instanță, a călcat din nou pe  bec. Deoarece a ridicat un zid din beton armat care nu respectă condițiile autorizate, dezvoltatorul a fost sancționat anul  trecut cu o amendă severă în valoare de 10.000 de lei. În replică, Băcăoanu, în calitate de acționar al firmei Sitera  Development SRL, a contestat în justiție sancțiunea primită și a cerut anularea procesului-verbal de contravenție. ’’Nu am produs nici o vătămare nimănui”, a transmis dezvoltatorul, prin intermediul avocaților.

 

Dezvoltatorul Radu Băcăoanu a comis-o din nou. Pentru simplul motiv că a construit ilegal un zid de sprijin din beton armat, afaceristul care se află în spatele proiectului imobiliar Cubic Village din Valea Lupului, a primit o amendă în sumă de 10.000 de lei. În septembrie 2019, în urma unui control efectuat în cartierul Cubic, proiect inițiat de firma Sitera Development SRL, al cărei acționar este Băcăoanu, s-a constatat că împrejmuirea terenului nu respectă condițiile autorizate. Mai precis, inspectorul de urbanism Mihai Filip Carp, din cadrul Primăriei Valea Lupului, a descoperit că dezvoltatorul a ridicat, pe  latura de est, un zid de sprijin cu talpă și construit din  beton armat. În timpul verificării, controlorul de la urbanism a stabilit că Băcăoanu nu a respectat legea și condițiile autorizării. Urmare a acestui fapt, a fost întocmit și un proces-verbal de contravenție iar firma Sitera Development a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei. În decursul timpului, dezvoltatorul  imobiliar Radu  Băcăoanu a fost beneficiarul unui număr de 9 autorizații de construire eliberate de Primăria Valea Lupului în temeiul cărora acesta a edificat  81 de locuințe (case), o parte dintre acestea fiind  înstrăinate după ce au fost finalizate,  împreună cu suprafețele de teren aferente fiecărei locuințe.

 

Băcăoanu trage de timp și speră să-i fie anulată amenda

 

Nemulțumit de amenda primită, stăpânul cartierului Cubic Village din Valea Lupului, și-a angajat avocați și s-a adresat judecătorilor, solicitând anularea procesului verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, document parafat de Mihai Filip Carp, inspector urbanism.  Deși are șanse minime să scape de amendă, Băcăoanu doar bate apa-n piuă și speră de fapt în tergiversarea procesului.  În plîngerea  contravenționată adresată Judecătoriei Iași, dezvoltatorul cere exonerarea de la plata amenzii și anularea procesului-verbal semnat și parafat de inspectorul din cadrul Primăriei Valea Lupului.

 

’’Împrejmuirea terenului respectă condițiile autorizate’’

 

’’Nu a fost respectată legea. Sancțiunea, pentru pretinsa săvârșire a faptei, nu a fost aplicată de șeful Compartimentului urbanism sau de primar, ci chiar de agentul constatator Carp Filip, persoană care îndeplinește funcția de consilier urbanism în cadrul  Primăriei Valea Lupului. Descrierea faptei a fost una generică, nefiind indicată data, ora și locul precum și împrejurările ce pot servi la aprecierea gravității acesteia și la evaluarea eventualelor pagube pricinuite. După înstrăinarea construcțiilor edificate și a terenului aferent acestora, o parte dintre noii proprietari au efectuat lucrări de construire pe terenul care le-a revenit, precum  foișoare, alei, socluri pentru grătare, împrejmuiri’’, a explicat apărătorul dezvoltatorului imobiliar, avocatul Răzvan Enciu, care insistă la final pe insuficienta descriere a pretinsei fapte contravenționale. De asemenea, patronul SC Sitera Development SRL, Radu Băcăoanu, este pe deplin convins că nu a încălcat în nici un fel legea în domeniu. Mai mult, bărbatul le-a transmis magistraților, prin intermediul avocaților săi, că împrejmuirea terenului respectiv respectă normele și condițiile legale de autorizare și că el personal nu a provocat nici o vătămare nimănui.

 

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here