Academicianul Spinei, văr cu dulăul fanariot Grivei

Victor Spinei e vicepreşedinte al academiei romîneze, fost director al institutului de arheologie bahluiez şi un Moş Tăgîrţă lunecos & fricos, dar cu mare grijă de interesul propriu. Ca director al institutului de arheologie, a fost unui dintre păstorii cedării ruşinoase & dubioase a sediului instituţiei în favoarea unor şmecheri cu pile penale, care cereau o clădire cu etaj, deşi casa avusese dintotdeauna doar parter. Asta ca să pomenim doar cea mai dubioasă fază din această istorie cam penală, încă nelămurită.

În plus, marea grijă a lui moş Tăgîrţă Şmecherescu a fost să-i transmită directoria, în chip de cvasi-moştenire, neamţului Alexander Rubel. Fiindcă arheologii ieşeni, dacă nu ştiaţi, sînt absolut incapabili să conducă un institut de arheologie. Evident, faptul că fiica lui moş Spinei se învîrte mai mult prin Germania n-are nici o legătură căftănirea directorială a lui herr Rubel. Şi nu e, în nici un caz ( Doamne fereşte ! ), un contra-serviciu de cea mai joasă speţă bizantino-fanariotă.

Recent, moş Spinei, basarabean de origine, s-a bătut în chept cu cărănida patriotică, trimiţînd un caţavencian mesagiu primarului din satul lui natal, care semnase vestita şi gonflabila declaraţie de unire cu Romînia. Mesagiu scris ( cum al’fel … ? ) pe hîrtie cu antet academicesc, ca să vază ţeranii basarabeni că au drept consătean un mare savant de largă recunoaştere mondială, galactico-galactoreică şi universală.

Auzi, moş Tăgîrţă, mă leşi … ? Pînă n-o să faci publică lista cu lucrurile concrete pe care le-ai făcut, în 28 de ani, pentru consătenii tăi din Basarabia, slăbeşte-ne cu trăncăneala de doi lei. Fiindcă pun pariu că lista cu fapte concrete e la fel de plină ca o traistă cu flatulenţe fasolice. Sau cumva consătenii spineici nu se mai văd din lanul de burse, proiecte europene şi donaţii ?

Pînă revii cu dovada că nu eşti un leorbăitor de trei parale, am un singur mesaj, ne-academic : paşol !

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here