„Chiricii” din PSD și Pro Iași au pierdut. Timofciuc, Dalban și Rotundu, confirmați consilieri locali

Tribunalul Iași a respins astăzi contestațiile formulate de Anda Iușcă, din partea partidului Pro Iași, și Costică Florea, în calitate de membru PSD, împotriva mandatelor de consilieri obținute de Timofciuc Răzvan, Dalban Marian și Rotundu Elvira.

”Respinge apelurile formulate de Florea Costică și Iușcă Anda împotriva încheierii din 14 octombrie 2020, pronunţată de Judecătoria Iași Iaşi, Secţia civilă, în dosarul nr. 25160/245/2020, hotărâre pe care o păstrează. Definitivă. Dispozitivul prezentei decizii se comunică de îndată de la pronunţare Prefectului Judeţului Iaşi, Secretarului General al Unităţii Administrativ-Teritoriale Municipiul Iaşi şi consilierilor locali Rotundu Elvira, Dalban Costel Marian și Timofciuc Răzvan”, se precizează în minuta ședinței.

Costică Florea, candidat la Consiliul Local din partea PSD, a contestat mandatele de consilieri locali obținute de Dalban Marian și Rotundu Elvira pe motiv că cei doi nu ar fi dobândit calitatea de membri ai PSD. Cu sprijinul grupării „Ostaficiuc-Boca”, Florea a mers în fața judecătorilor acuzând conducerea PSD Iași de comiterea unor falsuri la depunerea dosarelor de candidatură a lui Marian Dalban și Elvira Rotundu. Florea a depus în instanță, ca și dovezi, mai multe documente semnate de Marius Ostaficiuc care, în calitate de Președinte al Organizației Municipale a PSD, nu recunoaște calitatea de membri PSD a celor două persoane contestate.

De cealaltă parte, Iușcă Anda, în calitate de reprezentant al partidului Pro Iași, înființat de Mihai Chirica și Gabriel Harabagiu, a contestat mandatul de consilier local obținut de Răzvan Timofciuc pe motiv că acesta nu avea cum să dobândească calitatea de membru USR.

„Vești bune. Judecătoria a respins contestația lui Chirica Fricosul. Decizie definitivă. Diseară depun jurământul de consilier local”, a reacționat consilierul local USR într-o postarepe facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here