Chirica l-a rezolvat pe Panaitescu! Autorizație pentru Ramada peste capul procurorilor

Încă o aberație „marca Chirica” în imobiliare: luna trecută Primăria Iași a emis o autorizație de intrare în legalitate pentru lucrările de la Hotel Ramada, deși există un dosar penal pe rol pentru efectuarea de lucrări fără autorizație într-o zonă protejată @ Culmea, și Primăria Iași a depus o sesizare penală cu privire la aceleași lucrări la Serviciul de Investigații Criminale @ Dovada faptului că Primăria tratează cu dublă măsură investitorii este o speță similară: pentru că au fost executate lucrări neautorizate într-o zonă protejată și există dosar penal pe rol, municipalitatea refuză să elibereze autorizație de construire magazinului Mega Image ce ar urma să fie deschis la fostul Cinematograf Copou @ Andrei Panaitescu, patronul de la Ramada Iași, a construit fără autorizație la câțiva metri de Palatul Culturii, dar în cele din urmă, Mihai Chirica s-a dovedit a fi „băiat bun” cu el

Dincolo de lege și dosare penale, Chirica face ce-l taie capul și se comportă ca un sultan stăpân peste Iași. El decide cine construiește în Iași și ce construiește.

Primăria Iași nu a mai așteptat să se finalizeze dosarul penal dechis pentru lucrările efectuate fără autorizație la Hotel Ramada, într-o zonă protejată, la doar câțiva metri de Palatul Culturii.

Pe 4 aprilie, municipalitatea a emis autorizația de intrare în legalitate pentru șantierul de la Hotel Ramada.

Chirica nu a așteptat soluția procurorilor și a ofițerilor care anchetează cazul. La, aproape o săptămână de la emiterea autorizației, Inspectoratul de Poliție al Județului Iași răspundea la o solicitare a 7IAȘI în care confirma faptul că dosarul penal este în lucru și nu a fost emisă nici un fel de soluție.

„Dosarul la care faceți referire este în lucru la Serviciul de Investigații Criminale Iași. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiuni de „executare de lucrări fărăr autorizație de construire”, urmând ca la finalizarea cercetărilor, dosarul să fie înaintat cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași”, se arată în răspunsul Inspectoratului de Poliție al Județului Iași.

Chirica a făcut plângere. Tot Chirica a semnat intrarea în legalitate   

La scurt timp după ce 7IAȘI a dezvăluit faptul că la Hotel Ramada au fost construite două etaje în plus față de cele autorizate, Poliția Locală Iași a efectuat un control și a dispus sistarea lucrărilor. Ulterior, Primăria Iași a sesizat Poliția pentru efectuarea de lucrări fără autorizație într-o zonă protejată.

Această sesizare seamănă mai mult cu o manevră de „acoperire” a ceea ce avea să urmeze, deoarece ulterior, tot Primăria Iași a emis autorizația de intrare în legalitate.

Aberant! Chirica a considerat că s-a încălcat legea și a sesizat Poliția și după numai câteva luni a decis că nu-i nimic grav și a emis autorizația de intrare în legalitate, fără ca Parchetul să emită o decizie cu privire la sesizare.

Aceeași speță la Cinema Copou. Primăria interpretează legea diferit

Un caz aproape identic este tratat diferit de Primăria Iași. La fostul Cinematograf Copou au fost executate lucrări de reparații și amenjarea a unei terase fără autorizație. Poliția Locală a amendat proprietarul și a trimis o sesizarea la Parchet.

În acest caz însă, Primăria Iași refuză să emită o autorizație pentru intrare în legalitate, invocând faptul că nu a fost emisă o soluție în dosarul penal.

La Ramada se poate, la Cinema Copou, nu!

Autorizația de intrare în legalitate a fost solicitată pentru amenjarea unui magazin alimentar sub sigla Mega Image, noul chiriaș al spațiului de la Cinema Copou.

Scandalul Ramada

În august 2018, 7IAȘI dezvăluia în exclusivitate faptul că Andrei Panaitescu, patronul hotelului care funcționează sub brand-ul Ramada, a construit două etaje în plus față de cele autorizate. Mai grav este faptul că aceste lucrări neautorizate au fost efectuate într-o zonă protejată, în zona de protecție a Palatului Culturii și a Curții Domnești.

Autorizatia de construire nr. 1011/25.10.2016 a fost eliberata de Primaria Iasi pentru beneficiarul Hotel Orizont SRL in scopul ”extindere si suprainaltare terasa existent Hotel Ramada”. Conform reglementarilor cuprinse in autorizatie, societatea Hotel Orizont SRL avea dreptul de a construi un imobil cu caracter provizoriu, pe durata contractului de inchiriere, care sa aiba o amprenta la sol de aproximativ 300 metri patrati, regim de inaltime Demisol partial + Parter + 3 Etaje si o inaltime maxima a cladirii de 13,75 metri. Numai ca noua aripa a Hotelului Ramada a ajuns deja la etajul cinci, avand cu doua nivele peste regimul de inaltime aprobat de Primaria Iasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here