Chirica is back in PSD. O angajată a Primăriei contestă mandatul unui USR-ist în numele social-democraților

Paula Vornicu a contestat în calitate de membru PSD validarea mandatului de consilier județean câștigat de Etienne Ingnat pe listele USR @ Vornicu este om de încredere al primarului Mihai Chirica, angajată și membră în consilii de administrație la societățile Primăriei Iași, iar anterior a condus o firmă de construcții abonată la contracte cu municipalitatea ieșeană

Tribunalul Iași a respins contestația depusă de Paula Vornicu în calitate de membru PSD împotriva deciziei de validare a mandatului de consilier județean obținut de Etienne Ignat pe listeșle USR. Contestația acesteia a fost respinsă, însă Vornicu a făcut apel, urmând ca acesta să fie judecat în zilele ce urmează de către magistrații de la Curtea de Apel.

Paula Vornicu este cunoscută ca una dintre persoanele apropiate primarului Mihai Chirica, fiind răsplătită de către acesta cu prezența în trei consilii de administrație ale societăților subordonate Primăriei Iași, activitate pentru care este plătită cu aproximativ 1.500 de euro lunar. În plus, aceasta a fost angajată pe un post de șef serviciu la o lată firmă a primăriei, Citadin SA.

„În CV-ul publicat în decembrie 2018 pe site-ul Salubris, Vornicu enumeră persoanele la care pot fi obţinute referinţe despre ea, iar în fruntea listei este primarul Mihai Chirica, urmat de viceprimarul Gabriel Harabagiu, Cătălin Neculau (şef Salubris), Marius Ionescu (şef Citadin), Mihail Pintilei (consilier local PSD), Vasile Cîtea (deputat PSD) şi Doru Tompea (Universitatea „Petre Andrei“)”, remarcau ziariștii de la Ziarul de Iași într-un articol publicat în luna iunie a acestui an.

Ce contestă Vornicu. Ignat și Timofciuc, ultimii opozanți ai lui Chirica în CL

Contestația Paulei Vornicu împotriva validării mandatului câștigat de Etienne Ignat pare mai mult un act de răzbunare, deoarece acesta din urmă a făcut opoziție continuă primarului Mihai Chirica în Consiliul Local. Ignat și Răzvan Timofciuc au fost aleși în 2016 de pe listele PNL, dar după parafarea alianței dintre Costel Alexe și Mihai Chirica au rămas în opoziție.

Paula Vornicu a trimis contestația pe fax la Tribunal în data de 14 octombrie, la ora 18.43, invocând că mandatul lui Ignat nu poate fi validat deoarece acesta este „traseist politic, fiind membru PNL până în data de 25.06.2020”. Tribunalul a respins contestația motivând că este vorba de un aspect „ce ține de disciplina internă a respectivului partid și care nu poate fi contestat de membrii altor partide”. Paula a Vornicu a făcut însă apel.

A fost și „omul lui Nichita”

7IAȘI a încercat să o contacteze pe Paula Vornicu însă aceasta nu a răspuns la telefon.

Anterior, aceasta a fost implicată și în scandalurile de corupție ale fostului primar Gheorghe Nichita. Firma Coninstal, pe care aceasta o administra și care era abonată la contracte cu Primăria Iași pentru reparații la creșe și grădinițe, a achiziționat un apartament pe care însă îl folosea în scop personal Nichita.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here