Chirica contestă încă un mandat al USR. Partidul fantomă al cumătrului Harabagiu, noul interpus

Anda Iușcă de la partidul Pro Iași contestă la Judecătorie mandatul de consilier local obținut de Răzvan Timoficiuc pe listele USR @ Partidul-fantomă a fost fondat de apropiați ai lui Mihai Chirica @ Înainte de alegerile locale, Pro Iași „l-a mandatat” pe viceprimarul Gabriel Harabagiu să negocieze o alianță electorală cu Pro România @ Reacția USR-istului Timofciuc: „Lui Chirica îi este frică de prezența mea în CL pentru că îi scot la iveală toate potlogăriile și abuzurile, toate nelegiuirile mafiilor care s-au aciuat în Primărie sub patronajul său”@ Tot prin interpuși, Chirica a contestat și mandatul de consilier județean al USR-istului Etienne Ignat @ Timofciuc și Ignat au fost singurii consilieri locali care au făcut opoziție în Consiliul Local în mandatul 2016 – 2020

Mihai Chirica joacă murdar și încearcă să scape de principalii adversarii politici din Consiliul Local și Consiliul Județean, contestând mandatele obținute de aceștia prin intermediul unor interpuși.

Anda Iușcă, membră a partidului-fantomă Pro Iași, fondat de apropiați ai lui Chirica, a depus la Judecătorie o contestație prin care cere invalidarea mandatului de consilier local obținut pe listele USR de către Răzvan Timofciuc. În legislatura 2016 – 2020, acesta a reprezentat PNL în Consiliul Local până în luna iunie, când a demisionat din partid. Ulterior, Timofciuc s-a înscris în USR.

„Pe 10 iunie 2019, la Tribunalul București, interpuși ai lui Chirica au depus cerere de înregistrare a acestei formațiuni. Printre cei trei fondatori se află fiica unui om de încredere din Primărie, angajată la Salubris. Formațiunea, botezată „Pro Iași”, are trei membri fondatori, așa cum cere legea. Unul dintre cei trei este Oana Ancuța Macovei. Ea este fiica lui Vasile Tiron, cel care, oficial, îndeplinește funcția de director executiv în Primăria Iași și care, informal, este un soi de aghiotant al primarului Chirica”, dezvăluiau în vara anului trecut ziariștii de la Reporter de Iași.

Contestația este indentică cu cea depusă de Paula Vornicu

Contestația trimisă prin e-mail de către Anda Iușcă este identică cu cea depusă de Paula Vornicu de la PSD împotriva validării mandatului obținut de Etienne Ignat.

„Apreciez că în mod nelegal a fost depus spre validare mandatul domnului Timofciuc Răzvan în condițiile în care confirmarea calității sale de membru al USR nu a fost conformă statutului acestei formațiuni politice. Deși a candidat pe listele USR-PLUS la alegerile din 27.09.2020 pentru Consiliul Local, acesta nu putea fi membru cu drepturi depline în condițiile în care până la 25.06.2020 a fost membru PNL. În atari condiții, statutul USR excludea acceptarea ca membru a unui traseist politic și cu atât mai mult nu putea fi admisă înscrierea sa pe listele de candidați la Consiliul Local. Aceste condiții sunt prevăzute și în regulamentul de admitere a membrilor stabilit de comitetutul politic”, se arată în contestație.

Această cerere nici măcar nu a putut fi luată în discuție de către mahistrați, deoarece a fost depusă tardiv.

Timoficiuc: „Chirica, individ meschin, preocupat de hărțuirea celor care i se opun”

Contactat de 7IAȘI, USR-istul Răzvan Timofciuc a arătat că în spatele contestației depusă pentru invalidarea mandatului său se află primarul Mihai Chirica, care încearcă să scape de prezența sa în Consiliul Local pentru următorii patru ani.

„Lui Chirica îi este frică de prezența mea în CL pentru că îi scot la iveală toate potlogăriile și abuzurile, toate nelegiuirile mafiilor care s-au aciuat în Primărie sub patronajul său, de la Urbanism la contracte cu societățile din subordine. Un individ meschin, preocupat doar cu hărțuirea celor care i se opun comportamentului său de satrap provincial.

Această contestare a mandatului de consilier local este un alt exemplu dintr-un șir lung de șicane ale unui om fricos: procese civile abuzive, plângeri penale mincinoase sau sesizări la ANI fără temei.

Chirica nu poate înțelege că în lumea asta sunt oameni care nu pot fi cumpărați cu bani publici și autorizații, cu sinecuri și favoruri din bugetul local. Și de asta apelează la tot felul de hărțuieli, disperat că îi spun în fața adevărul: ești hoț, corupt și incompetent.

Voi continua să îi reprezint pe toți ieșenii care își doresc eliminarea corupției din primărie, transparență și stoparea risipei”, comentat Răzvan Timofciuc pentru 7IAȘI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here