Barmanul de la Underground, reținut pentru că a lovit un client. Bărbatul a murit mai tarziu la spital

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au decis să pună în mișcare acțiunea penală împotriva inculpatului Manolache Edward Paul. Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte și purtare abuzivă comisă de alte persoane.

La data de 13.01.2024, în jurul orei 04:34 dimineața, când Manolache Edward Paul, aflat în calitate de barman la UNDERGROUND PUB, ar fi lovit cu pumnul în zona feței și ar fi proiectat pe suprafața betonată din fața ușii de acces a clubului persoana vătămată, Smoc Vlad. Acest incident a cauzat persoanei vătămate un traumatism cranio-cerebral sever, cu fractură craniană occipitală, hematom subdural și contuzie cerebrală, care din nefericire a dus la decesul acesteia la data de 04.02.2024.

„La data de 05.02.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Manolache Edward Paul pentru săvârşirea   infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prev. şi ped. de art. 195 Cod penal şi a infracţiunii de purtare abuzivă comisă de alte persoane, prev. şi ped. de art. 308 alin.1 Cod penal rap. la art. 296 alin.2 teza II Cod penal în referire la art. 193 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin.2 Cod penal.

În fapt s-a reţinut că, la data de 13.01.2024, ora 04.34, Manolache Edward Paul, în timp ce se afla în faţa Clubului Underground situat în Galeriile Ştefan cel Mare şi Sfânt de pe Bdul Ştefan cel Mare şi Sfânt, mun. Iaşi, fiind în exercitarea atribuţiilor de barman al S.C. ESCO CENTRUM S.R.L.

(UNDERGROUND PUB) i-a aplicat persoanei vătămate Smoc Vlad o lovitură cu pumnul în zona feţei şi a proiectat-o cu capul pe suprafaţa betonată din faţa uşii de acces, în partea exterioară a clubului, cauzându-i un traumatism cranio-cerebral, cu fractură craniană occipitală, hematom subdural şi contuzie cerebrală, leziuni care au condus la decesul acesteia la data de 04.02.2024.

Situaţia de fapt din acest moment procesual a fost stabilită în urma ridicării şi vizionării imaginilor preluate de camerele de supraveghere din zonă (inclusiv a celor amplasate în interiorul şi exteriorul Clubului Underground), audierii unor martori şi a efectuării expertizei medico-legale- necropsie.

La data de 05.02.2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus reţinerea inculpatului şi a formulat propunere de arestare preventivă a acestuia.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here