Băiatul crescut în orfelinate care dăruiește un spital comunității din Bicaz. Investiția, din donații private

Ionuț Ursu, un voluntar crescut în orfelinate timp de 26 de ani, a finalizat recent un proiect de amploare în Bicaz, Neamț: construcția unui spital. Aflată în incinta Spitalului Bicaz, noua bază oferă servicii de recuperare medicală, kinetoterapie, balnefizioterapie și de recuperare medicală. Proiectul, inițiat ca un centru de recuperare pentru persoanele afectate de virusul SARS CoV2, reprezintă acum singura bază de acest fel din întregul județ Neamț, având o adresabilitate estimată la peste 100.000 de persoane.

Cu o investiție de peste 600.000 de euro, proiectul a primit sprijinul principal din partea UniCredit Bank și Heidelberg Materials România, alături de contribuții din partea Primăriei Bicaz, conducerii unității sanitare, OMV Petrom, Dinamic 92, Austroterm, și alți sponsori. Baza, acreditată de Direcția de Sănătate și de Ministerul Sănătății, are o suprafață utilă de 400 de metri pătrați și include o salină.

Aparatura și echipamentele, achiziționate cu finanțare de la Ministerul Sănătății și cofinanțare locală, au totalizat 781.974 de lei (peste 367.000 de euro). Ionuț Ursu și Letiția Dămoc, managerul Spitalului Bicaz, au fost în audiență la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru a obține fonduri și a convinge autoritățile să sprijine proiectul.

Ionuț Ursu, președintele organizației non-guvernamentale „Volunteer for Life“, a avut inițial intenția de a moderniza și dota Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, însă proiectul nu s-a materializat din diverse motive. Cu o experiență de viață tristă, crescut în orfelinate și abandonat de mamă la câteva zile după naștere, Ionuț Ursu a depășit condițiile dificile, absolvind o facultate de geografie și implicându-se activ în voluntariat, inclusiv în proiecte de anvergură la nivel național și internațional.

Sursa – Adevărulhttps://adevarul.ro/stiri-locale/piatra-neamt/voluntarul-crescut-in-orfelinate-care-daruieste-un-2317550.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here