Avocatul Valeanu a depus acte false in instanta. Sotia, cea mai tare judecatoare din Iasi

Acuzatii extrem de grave aduse de catre un iesean aflat in proces de divort avocatului Catalin Valeanu, sotul Cristinei Valeanu, judecator al instantei supreme, Inalta Curte de Casatie si Justitie @ Valeanu este acuzat ca a incercat sa induca in eroare instanta, falsificand un contract de inchiriere a unei locuinte @ Falsul a fost descoperit dupa o verificare a contractului in evidentele ANAF @ Clienta lui Valeanu ar fi incercat astfel sa-l stoarca pe fostul sot de peste 1,3 miliarde, suma ce reprezinta chiria platita de aceasta dupa momentul despartirii @ „Speram ca functia sotiei sa nu influenteze ancheta”, spune avocatul sotului, Dragomir Tomaseschi

Sotul celei mai puternice judecatoare din Iasi, la randul sau cunoscut avocat, s-a ales cu un dosar penal de mai mare rusinea, fiind acuzat ca ar fi falsificat documente pe care le-a depus la un dosar care se judeca la Iasi.

Este vorba de Catalin Valeanu, sotul Cristinei Valeanu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie din Iasi. Dosarul este unul de divort, insa sotii pretind unul altuia sume considerabile. Autorul plangerii, ieseanul Florin Grecu, s-a vazut nevoit sa faca propriile cercetari, dupa ce sotia cu care se afla in proces de divort, Mihaela Grecu, i-a pretins acestuia sa-i achite peste 1,3 miliarde lei, suma reprezentand chiria pe care femeia a fost nevoita sa o achite dupa ce s-au separat.

Pe scurt, avocatul Valeanu este acuzat ca ar fi depus la dosarul de divort un contract fals, pe care clienta sa l-a semnat pentru inchirierea unei locuinte. Florin Grecu nu a luat de bune documentele depuse de Valeanu la instanta si a verificat la ANAF veridicitatea contractului de inchiriere. Asa a descoperit ca, de fapt, in contractul de ichiriere original era trecuta o suma de trei ori mai mica decit in documentul depus la instanta.

Contract falsificat

In timpul judecarii procesului de divort, sotia a depus prin intermediul avocatului Catalin Valeanu copie a unui contract de inchiriere pentru o locuinta situata pe strada Sipotel. Pretul prevazut in contract este de 750 de euro lunar. Contractul este inregistrat cu  umarul 86 in data de 31.10.2010. In urma verificarilor facute de catre Florin Grecu, acesta a descoperit ca la ANAF, cu acelasi numar de inregistrare si cu aceeasi data, a fost avizat un contract identic insa cu o chirie lunara de doar 200 de euro.

„Subsemnatul am luat cunostinta de acest contract de la dosar si am efectuat demersuri la ANAF Iasi pentru a verifica daca acest contract a fost inregistrat la organul fiscal.

In mod surpirnzator am aflat ca pe rolul organului fiscal a fost inregistrat un contract de inchiriere sub acelasi numar pentru aceeasi locuinta, dar chiria prevazuta in contract era stabilita la suma de 200 de euro lunar. (…)

Actionand astfel, practic reclamanta asistata de avocatul sau recunosc in mod implicit ca s-a incercat inducerea in eroare a instantei de judecata prin folosirea unui act care nu corespunde realitatii si pe care l-a retractat in momentul in care subsemnatul am sesizat neconcordantele evidente dintre cele doua acte”, sustine ieseanul Florin Grecu in plangerea depusa la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi.

Pana la inchiderea editiei, avocatul Catalin Valeanu nu a raspuns apelurilor telefonice, astfel ca punctul de vedere al acestuia nu poate fi prezentat.

„Speram ca functia sotiei sa nu influenteze ancheta”

Dosarul deschis pe numele avocatului Catalin Valeanu este inca in faza cercetarilor, oamenii legii efectuand pana in prezent cateva audieri cu privire la faptele reclamate.

Avocatul ieseanului Florin Grecu trage insa un semnal de alarma, avand in vedere functia inalta pe care o ocupa sotia lui Catalin Valeanu, judecatorul Cristina Valeanu.

„Speram ca ancheta sa nu fie afectata de faptul ca sotia domnului avocat este judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Consideram ca domnul avocat cunostea faptul ca unul dintre cele doua contracte de inchiriere nu corespundea realitatii si ca scopul era inducerea in eroare a instantei si pervertirea hotararii”, a spus avocatul Dragomir Tomaseschi.

Sotia promovata dupa ce a fost anchetata de DNA, sotul interceptat cu interlopii

In 2013, Cristina Valeanu a fost promovata judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, la scurt timp dupa ce a fost scoasa de sub urmarire penala intr-un dosar deschis de DNA Iasi. Initial, aceasta fusese pusa sub acuzare pentru favorizarea infractorului intr-un dosar in care erau cercetati mai multi judecatori.

In 2005, avocatul Catalin Valeanu a fost interceptat de catre procurori in timp ce purta o discutie telefonica cu Tiberiu Cristodorescu, apropiat al lumii interlope din Iasi si Neamt.

Redam mai jos discutia dintre cei doi.

14 octombrie 2005, ora 13:47 – Tiberiu Cristodorescu (TC) si Catalin Valeanu, avocat in Baroul Iasi, sotul judecatoarei Cristinei Valeanu, la acea vreme vicepresedinte al Curtii de Apel Iasi.

Tiberiu Cristodorescu(T.C.): Ce faci, Catalin?
Catalin Valeanu (C.V.): Salut. Ce sa fac? Am fost ocupat putin.
TC: Da.
CV: Eu sunt ala cu vesti bune. Iti dau si tie o veste buna.
TC: Da.
CV: O s-o interpretezi tu. Avem o noua vicepresedinta la Curtea de Apel. O cheama Cristina Valeanu. Si discutam luni mai multe. Poate ne vedem luni, marti…
TC: Bine.
CV: Tot am umblat cu examenele, ieri-seara am primit si noi vestea.
TC: Si cand e un nou termen la noi?
C: Discutam cand ne vedem.
TC: Bine, Catalin. Sa fie intr-un ceas bun.
CV Mersi mult.
TC: Pa, pa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here