AVERTISMENT: „Rusia ar putea ataca NATO în mai puțin de 3 ani”. Care ar fi primele țări vizate

Agenția de Securitate Națională a Poloniei a emis un avertisment cu privire la posibilitatea unui atac al armatei ruse împotriva NATO într-un interval de 36 de luni. Șeful Biroului pentru Securitate Națională a afirmat că această amenințare nu trebuie considerată exagerată, subliniind necesitatea pregătirii țărilor membre ale Alianței Nord-Atlantice.

Avertismentul polonez vine ca răspuns la un raport al think tank-ului german DGAP, care a avertizat că Rusia lui Vladimir Putin ar putea lansa un atac direct împotriva NATO într-un interval de „șase până la 10 ani”. Cu toate acestea, Agenția de Securitate Națională a Poloniei consideră că amenințarea este mai iminentă și ar putea avea loc în următorii trei ani.

În urma invaziei Rusiei în Ucraina, Polonia și alte țări de pe flancul estic al NATO au fost amenințate cu intervenții militare de către Moscova. Șeful Biroului de Securitate Națională a sugerat că, pentru a evita un război, țările NATO de pe flancul estic ar trebui să se pregătească pentru o posibilă confruntare într-un interval mai scurt de timp, de trei ani.

Oficialul polonez a menționat că Rusia ar putea viza un membru al NATO din Europa de Est, inclusiv țări precum Polonia, Estonia, România și Lituania. Pentru consolidarea capacităților de apărare ale regiunii, s-a exprimat sprijinul pentru creșterea forțelor armate poloneze. În contextul extinderii NATO cu Finlanda și posibilei aderări a Suediei, se subliniază importanța consolidării capacităților de apărare în regiunea respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here